Istražitelji spremaju dokaze: Vukotić naredio ubistvo Saleta Mutavog?

0

Vođa “škaljaraca” Jovica Vukotić biće optužen da je naredio ubistvo Aleksandra Stankovića, zvanog Sale Mutavi, saznaje Borba u vrhu policije. Istražitelji vjeruju da su prikupili dovoljno dokaza da iza likvidacije vođe navijača Prtizana stoji “škaljarski” klan, na čijem je čelu, navodno, Vukotić. Motov likvidacije Stankovića su nerasčišćeni poslovi oko narkotika.

Sumnja se da je Stanković ubijen jer je od “škaljaraca” uzeo 40 kilograma kokaina. On je, kako se sumnja, drogu prodao, a novac im nikad nije dao. Istražitelji vjeruju da je ubistvo Stankovića plaćeno 300.000 evra u kokainu.

Vukotić se nalazi u pritvoru u Beogradu i protiv njega se zvanično vodi samo predmet vezano za falsifikovanje pasoša.

Prema nekim informacijama, istražiteljima je u rasvetljavanju ubistva Stankovića, navodno, pomogao jedan pripadnik “škaljarskog” klana.

“Policija još uvijek radi na prikupljanju dokaza koji bi potkrijepili svjedočenje pripadnika „škaljarskog klana“ koji je odlučio da progovori, kaže naš izvor iz policije.

Vukotić je, podsjetimo, uhapšen 10. septembra u Antaliji i već narednog dana deportovan je u Srbiju. Za njim je, inače, i Grčka raspisala Interpolovu potjernicu zbog optužbi da je bio organizator šverca 135 kilograma kokaina.

Prema policijskim informacijama, Vukotić je jedan od vođa „škaljarskog klana“, koji je u krvavom ratu sa „kavačkim klanom“. U sukobu dvije kriminalne grupe, koje su iz Kotora, do sada je ubijeno tridesetak ljudi. Njihov rat počeo je krajem 2013, kada je u Valensiji nestao tovar od oko 200 kilograma kokaina.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.