Istraga o ubistvu tjelohranitelja Luke Đurovića: Eksplozivna naprava stigla iz Crne Gore

Istraga o ubistvu tjelohranitelja Luke Đurovića: Eksplozivna naprava stigla iz Crne Gore

Eksploziv koji je korišćen u likvidaciji Siniše Milića (45), pripadnika kriminalne grupe Luke Bojovića, nabavljen je od kriminalnih struktura iz Crne Gore. Istražitelji su došli do operativnih saznanja da je eksploziv nabavljen ilegalnim kanalima iz Crne Gore, a sumnja se da su u pomenutu likvidaciju umiješani i klanovi sa ovog područja.
“Saznanja do kojih smo došli ukazuju da se eksplozivne naprave koje se koriste u obračunima klanova nabavljaju u Crnoj Gori, gdje je poslednjih godina zabilježen porast ubistva na ovaj način, kaže naš izvor iz MUP-a Srbije.
Milić je rođen 1973. godine u Šekovićima u Bosni i Hercegovini, ali je već više od 20 godina nastanjen na relaciji Beograd – Podgorica – Bar.
Do 2009. godine bio je pripadnik specijalnih antiterorističkih jedinica, prvo Republike Srpske, a potom i Srbije. U policiji Crne Gore označen je kao jedan od naistaknutijih članova barsko-budvanskog kriminalnog klana. Od 2010. godine zvanično je zaposlen u jednoj podgoričkoj agenciji za lično obezbjeđenje.
Bio je dugogodišnji tjelohranitelj i saradnik vođe barsko-budvanskog klana Luke Đurovića, jednog od najbližih saradnika Luke Bojovića, koji je 2013. godine poginuo u saobraćajnoj nesreći na izlazu iz Kotora.
(foto:telegraf.rs)

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *