Ispovijest Jovice Vukotića: Nijesam vođa “škaljaraca”, protiv mene kampanju vodi i finansira jedna kriminalna grupa koja želi da me okrivi za ubistva!

0

Nijesam šef nikakvog klana, a nijesam čak šef ni ženi ni djeci. Stvoren je mit o nekakvom “škaljarskom” klanu. A ustvari medijska kampanja protiv mene je orkestrirana i finansirana iz jednog centra kriminalne grupe koja želi mene da okrivi za izvršena krivična djela u Srbiji i Crnoj Gori, a iza kojih oni stoje, ovim riječima sudu se obratio Jovica Vukotić, koji je označen kao vođa “škaljarskog” klana.

Saopštio je da u Srbiji živi duže vrijeme i da tri godine nije bio u Crnoj Gori.

“Ovdje želim da zasnujem familiju. Inače, nemam nijednu nekretninu na svoje ime. Živim od izdavanja lokala u Crnoj Gori, što je porodični biznis i mjesečno zarađujem od 1.500 do 2.000 evra. To je sve”, tvrdio je Vukotić, a prenose Novosti.

Optuženi Vukotić je priznao da je, prilikom hapšenja u Turskoj, početkom septembra, kod sebe imao lažni, makedonski pasoš.

“Priznajem da sam koristio taj pasoš, koji je nađen 1.000 kilometara daleko od Srbije. Naglašavam, međutim, da kad je policija došla da me hapsi, nijesam pružao otpor i odmah sam im se predstavio i rekao: „Ja sam Jovan Vukotić!“. Napominjem da nisam nikakav falsifikator, niti me to zanima, niti sam to radio u životu. A lažni pasoš sam koristio samo radi svoje i zaštite članova porodice. Život mi je ugrožen, ali o tome ne mogu da pričam ako se suđenje ne zatvori za javnost. Spajaju me sa nekim ljudima i imenima iz „škaljarskog klana“, koje ne poznajem, koji ni po društvenim, niti moralnim normama, ne bi mogli čak ni da sjede za mojim stolom”, kazao je Vukotić.

Drugo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnijelo je sudu optužni prijedlog protiv Jovana Vukotića, kojim ga tereti za produženo krivično djelo falsifikovanje isprave za koje je zaprijećena je kazna zatvora od tri mjeseca do pet godina zatvora.

Grčka je za njim raspisala međunarodnu potjernicu zbog šverca droge, a Crna Gora ga sumnjiči za utaju poreza zbog čega je nedavno saslušan u Beogradu.

On ima i sprsko i crnogorsko državljanstvo, a zbog lažnih dokumenata je protjeran iz Turske, odnosno deportovan u Srbiju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.