Interesantni partneri: Trgovac dijamantima i kum Šarićevog ortaka otvorili firmu u Herceg Novom!

0

Đorđe Mihaljević, vlasnik kompanije za trgovinu zlatom i dijamantima u Južnoafričkoj Republici i Smiljan Samardžić, poslovni partner ubijenog Dragana Dudića Frica otvorili su nedavno zajedničku firmu u Herceg Novom. Kako saznajemo, njihova firma, “Del mar investments” se bavi kupovinom i prodajom vlasitih nekretnina. Mihaljević se povezivao sa kontroverznim češkim biznismenom Radovanom Krejčirom, saradnikom Darka Šarića. Interesantno je da je Samardžić bio poslovni partner Dragana Duduća Frica, za koga se vjeruje da je radio za grupu Darka Šarića.
Đorđe Mihaljević je dospio u žižu javnosti prije par godina, kada mu je otac Petar – Mišo Mihaljević otet u Johanesburgu, gdje je kasnije preminuo od posledica mučenja. Navodno je bio otet zbog poslova njegovog sina Đorđa, vlasnika kompanije za trgovinu zlatom i dijamantima u Južnoafričkoj Republici, sa kontroverznim češkim biznismenom Radovanom Krejčirom, saradnikom narko-bosa Darka Šarića. Međutim, Đorđe Mihaljević je to negirao i tvrdio je da je njegov otac preminuo od posledica moždanog udara. Forenzičar Čed Tomas, međutim negirao je njegove tvrdnje i i saopštio je da je Mišo Mihaljević kidnapovan dok se vraćao kući, a tokom mučenja čekićem su mu polomljeni karlica i noga.
Smiljan Samardžić iz Kotora je dugogodišnji poslovni partner Dragana Dudića Frica koji je ubije, a koji se dovodio u vezu sa švercom kokaina, za grupu Darka Šarića. I Smiljanov sin Saša je hapšen u Atini, zajedno sa djecom Dragana Dudića, pod sumnjom da je prao novac za grupu Darka Šarića, ali te optužbe nijesu dokazane.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.