Institut za bolesti djece dobio novi automatizovani digitalni RTG aparat

0

U Institutu za bolesti djece (IBD) Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) instaliran je automatizovani digitalni RTG aparat sa pratećom opremom, u vrijednosti preko 90.000 evra, za koji je finansijska sredstva obezbijedila kompanija Vezuv Volcano. U pitanju je aparat koji radiolozi IBD-a koriste u svakodnevnom radu za dijagnostiku naših najmlađih pacijenata, saopšteno je iz KCCG.

Podsjećaju da su direktor Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) dr mr sc. Aleksandar Radović i direktorica korporativnih komunikacija Vezuv grupe, Lena Bošković 25. marta ove godine potpisali Ugovor o donaciji tog aparata sa rokom isporuke do dva mjeseca. Aparta koji je do sada bio u upotrebi nabavljen je prije 22 godine.

Svečano puštanje u rad aparata obavićemo u četvrtak, 30. maja sa početkom u 12 časova, na Odjeljenju za radiološku dijagnostiku IBD-a.

Događaju će prisustvovati generalna menadžerka Vezuv grupe Danijela Jović sa saradnicima i direktor KCCG dr mr sc. Aleksandar Radović sa saradnicima.

Ovim povodom medijima će se u ime donatora obratiti Danijela Jović a u ime KCCG direktor IBD-a dr Velibor Majić i načelnica Odjeljenja za radiološku dijagnostiku IBD-a dr Zorka Ilić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.