IN4S otkrio prevaru “Pobjede”: Lažnim pečatima uznemirili javnost, nadležni organi ćute

1

U očekivanju da država Crna Gora i njeno Državno tužilaštvo preduzmu zakonske mjere koje je proklamovala u borbi protiv širenja lažnih vijesti i izazivanja panike i pokrenuti postupak protiv niskoriražnog dnevnog glasila „Pobjeda“, pružamo im konkretnu pomoć.

Naime, Istraživački centar IN4S, je došao do „šeme“, kako je „ANB radionica“ falsifikovala dokumenta i pronašla dokumenta sa kojih je „pozajmljen pečat“.

IN4S ukazuje na grub falsifikat i podmetačinu, koja je poslužila da „ažurna“ crnogorska policija privede u srijedu srpskog državljanina Željka Stankovića, „zaposlenog“ u Manastiru Ostrog, radi dalje istrage povodom „zaplijenjenih dokumenata“ koja imaju oznaku “strogo povjerljivo” i u kojima se najavljuje organizacija diverzantskih akcija u Crnoj Gori.

Policija je, navodno, prilikom pretresa stana u kojem je boravilo „sumnjivo lice“ pronašla tri “strogo povjerljive depeše”, označene kao “vojna tajna”. Sve tri su naslovljene Komanda “Panter”.

A, „da sve bude još strašnije“ – na kraju strogo povjerljivog zapisa naznačeno je da se “dalja komunikacija nastavlja preko kontakta – “Zmija”!!!“

Domaći „eksperti“ su procijenili da načinom pisanja, strukturom teksta i navedenim komandama povjerljivi dokument koji govori o „diverzijama, zauzimanju strateških pozicija i td…“ – podsjeća na instrukciju za “crne operacije”, koje neka država, preko agenata ili plaćenika, tajno izvodi na teritoriji druge zemlje.

Ipak, da su objavljena „tajna“ dokumenta u tabloidu „Pobjeda“ od 15. marta ove godine, najperfidniji falsifikat može se između ostalog provjeriti pretraživanjem interneta gdje se nalaze ranije objavljena dokumenta koja su poslužila za izradu tobožnjih dokumenata označenih sa „vojna tajna“ i falsifikovanje potpisa državnih službenika Republike Srbije.

Pečat i potpis vojnog službenika iz Ministarstva odbrane Republike Srbije je skeniran i „nalijepljen“ na „tajni dokument“ sa javno objavljenog dokumenta Uprave za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane Republike Srbije, Broj 14-168 od 26. 5. 2017. godine, koji je objavio i naš portal IN4S.

Ovaj dokumenat se može pronaći i na internet sajtu portala na sajtu Srbin.info u tekstu „ZASTAVNIK PO PUKOVNIKU: Knjiga „Pad noćnog sokola je falsifikat“.

Samim upoređenjem ovog i „dokumenta“ u tabloidu „Pobjeda“ više nego jasno je vidljivo da se radi o grubom falsifikatu.

Takođe, grubi falsifikat je i dokumenat koji je navodno potpisao direktor BIA, jer se radi o kopiranju pečata i potpisa sa takođe na internetu objavljenog dokumenta i njegove upotrebe za falsifikovanje dokumenta objavljenog u tabloidu „Pobjeda“.

U tekstu ”BIA dokazala da je Sinđelić lagao na sudu”, objavljenom na IN4S nalazi se i dokumenat BIA. Sa tog dokumenta je kopiran pečat i falsifikovan potpis direktora BIA i stavljen na dokumenat objavljen u tabloidu „Pobjeda“.

I tako nakon pripreme za „novi državni udar“, IN4S je uspio da preudpredi namjeru ANB radionice Pobjeda, i pokaže, na koji način su napravljene „zlokobne“ „depeše“.

Takođe, valja istaći i da je Mitropolija crnogorsko-primorska reagovala saopštenjem da uhapšeni srpski državljanin ne radi u Manastiru Ostrog.

U nastavku sa kojih dokumenata su „pozajmili“ pečate i potpise:

1 Comment
  1. Podgorički gilipter komentariše

    gojko r., poznati javni špijun i saradnik BIA – naravno da brani BIA.Ali je odavno provaljen. a i dalje je debeo.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.