Imali privilegije koje nijesu zasluživali: Filipova pratnja tužila državu i naplatila desetine hiljada evra!

0

Dvojica policijskih službenika koji su godinama obezbjeđivali predsjednika Filipa Vujanovića tužili su državu i dobili odštetu zbog razlike u platama, saznaje Borba. Kako nezvanično saznajemo, oni su dobili po nekoliko desetina hiljada evra odštete.

Prema našim saznanjima, oni su godinama pokrivali pozicije za koje je trebala veća školska sprema od one koju su oni imali. Platu su ipak primali na formalno zvanje koje su imali, pa su na kraju odlučili da presaviju tabak i tuže državu, odnosno MUP.

“Formalno su se u papirima vodili na većim funkcijama u hijerarhiji, nego što im je školska sprema. Primali su platu shodno školskoj spremi, iako su na papiru bili proizvedeni u veći čin, tačnije, na veću funkciju. Razlika u platama im nije isplaćivana. Oni su nakon što je Filipu Vujanoviću istekao mandat odlučili da tuže državu. I spor su dobili na sudu, kazao nam je naš izvor iz MUP-a.

Ostaje nejasno ko je dvojicu policijskih službenika kroz dokumentaciju vodio da pokrivaju funkcije koje formalno nijesu mogli da pokrivaju, i na taj način im omogućio da sve to na kraju preko suda naplate.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.