Ima se, može se: Mjesečna plata Milutina Simovića iznosi 2.700 eura!

1

Generalni sekretarijat Vlade promijenio je podatke o zaradama izvršne vlasti za prethodnih sedam godina, koje su sada na sajtu dostupne samo u bruto iznosima.

Da bi neko znao koliko zarađuje premijer i njegovi najbliži saradnici, kao i njihovi prethodnici koji su na tim mjestima bili od 2013. godine od kada su platni spiskovi dostupni, mora od objavljenog iznosa da oduzme poreze i doprinose.

Do marta prošle godine objavljivanje su neto platne liste premijera, potpredsjednika i zaposlenih u Generalnom sekretarijatu iz kojih je bilo vidljivo ko i koliko izdvaja i za partijsku članarinu, uplaćivanje doprinosa Fondu PIO, zdravstvenom osiguranju, prirezi….

Na osnovu mišljenja Agencije za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama (AZLP) od marta 2019. iznosi zarada na sajtu su u bruto, a sada je Generalni sekretarijat Vlade i retroaktivno promijenio spiskove i za prethodnih šest godina.

Prema izvještaju, koji je objavljen na sajtu Generalnog sekretarijata, bruto zarada premijera Duška Markovića u martu je iznosila oko 3.000 eura (kao i u januaru i februaru), skoro četiri puta više u odnosu na prosjek u Crnoj Gori.

Potpredsjednici Vlade imali su platu tri puta veću u odnosu na prosječnu bruto zaradu, koja je u februaru, prema posljednjim podacima Monstata iznosila 785 eura.

Milutin Simović i Zoran Pažin imali su tako u martu oko 2.720 bruto, odnosno 2.510. Rafet Husović i Marija Vučinović 2.510, odnosno 2.622 eura.

Generalna sekretarka Vlade Nataša Pešić primila je 2.238 eura bruto, šef kabineta predsjednika Vlade Dragoljub Bulatović 1.937, sekretar Vijeća za nacionalnu bezbjednost Slavko Stojanović 2.331, a rukovodilac Vladine Službe za odnose s javnošću Srđan Kusovac 1.873 eura.

Glavni pregovarač sa Evropskom unijom Aleksandar Drljević u martu je imao bruto zaradu od 2.323 eura, a zastupnik Crne Gore pred Evropskim sudom za ljudska prava Valentina Pavličić 1.297 eura.

(Vijesti)

1 Comment
 1. Kafanski filozorf komentariše

  Nije to neka velika plata i moze se financirati!.
  Veliki problem su plate za poslove za koje pored tog poslanickog mesta treba da se objave!.
  Sveki poslanik u parlamentu drzi nekoliko funkcija u privredi!.
  To treba objaviti!.
  Tu se dobijaju plate bez truda!.
  Ne moze niko istovremeno biti na vise poslovnih mesta!.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.