Iliji Vasoviću zadržavanje do 72 sata, branio se ćutanjem

0

Bivšem šefu kriminalistike barske policije Iliji Vasoviću, koji se sumnjiči za stvaranje kriminalne organizacije i zloupotrebu službenog položaja, određeno je zadržavanje do 72 sata. Vasović se branio ćutanjem.

Njega je saslušao specijalni tužilac Vukas Radonjić, po čijem nalogu je i uhapšen.

“I.V. je uhapšen zbog osnova sumnje da je ucčinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i produženo krivično djelo zloupotreba službenog položaja”, kazao je ranije danas CdM-u specijalni tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić.

Poratl Libertas je juče objavio da se sudeći prema komunikaciji sa SKY ECC policajac Ilija Vasović godinama, navodno, bavio švercom cigareta, zloupotrebom službenog polažaja, pranjem novca i drugim krivičnim djelima.

U obavještajnom paketu Europola, koji je policija dobila 7. juna 2023. godine, jasno se može vidjeti da je taj policajac bio desna ruka Aleksandru Acu Mrkiću, koga je SDT 23. januara optužilo da je šef kriminalne organizacije, piše Libertas.

U toj optužnici, u kojoj je 15 pripadnika kriminalne organizacije osumnjičenih da su se bavili krijumčarenjem cigareta, pranjem novca, nasiljem, zastašivanjem i drugim teškim krivičnim djelima, nema policajca Vasovića ni među osumnjičenima, ali ni na spisku svjedoka.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.