IJZCG sprovodi Evropsko internet istraživanje o drogama

0

Institut za javno zdravlje Crne Gore (IJZCG), u saradnji sa Evropskim centrom za monitoring droga i zavisnosti od droga (EMCDDA) od 27. maja ove godine sprovodi Evropsko internet istraživanje o drogama (EWSD 2024).

Cilj istraživanja, kako su naveli iz Instituta, je prikupljanje informacija i preciznije razumijevanje prakse i obrazaca upotrebe droga širom Evrope, kao i stavova o određenim pitanjima od interesa za javno zdravlje.

“Istraživanje je aktuelno u završnoj fazi, a njegova važnost za javno zdravlje i donošenje politika prevencije i tretmana zavisnosti od droga je od izuzetnog značaja. Povjerljivost podataka učesnika se garantuje kroz postupak prikupljanja i čuvanja informacija. Ne traže se lični ili identifikacioni podaci, a upitnik se popunjava na online platformi koja rigorozno poštuje evropske standarde u vezi sa zaštitom podataka o ličnosti. Ne koriste se tokeni, niti se bilježe ili čuvaju IP adrese računara sa kojih je upitnik popunjen. Vjerujemo da Vaša podrška u promociji ovog istraživanja može značajno doprinijeti uspjehu istraživanja”, naveli su iz IJZCG u saopštenju za medije.

Iz Instituta su se zahvalili na podršci i saradnji u prikupljanju podataka koji će, kako kažu, doprinijeti unapređenju politika prevencije i tretmana zavisnosti od droga u Crnoj Gori.

Više informacija o istraživanju, kao i link za učešće možete pronaći na sajtu i društvenim mrežama Instituta za javno zdravlje Crne Gore.

Web sajt internacionalnog istraživanja sa detaljnim informacijama o možete pronaći na link-u.
N.K.

(cdm)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.