Iguman Sava Janjić o optužbama iz Prištine: „Blaženi ste kada vas sramote i progone“

0

Iguman manastira Visoki Dečani Sava Janjić odgovorio je na optužbe Savjeta za zaštitu ljudskih prava i sloboda iz Prištine koji je zatražio istragu protiv njega zbog navodnih ratnih zločina.

Iguman Sava Janjić je na Tviteru naveo da povodom laži i uvreda na njegov račun u nekim kosovskim medijima može samo da odgovori riječima Gospodnjim.

„Blaženi ste kada vas sramote i progone i lažući govore protiv vas svakojake rđave riječi, zbog mene. Radujte se i veselite se, jer je velika plata vaša na nebesima. (Mt 5:11-12)“, napisao je iguman manastira Visoki Dečani.

​Podsjetimo, Savjet za zaštitu ljudskih prava i sloboda iz Prištine zatražio je u nedjelju istragu protiv igumana manastira Visoki Dečani Save Janjića zbog navodnih ratnih zločina, objavio je portal „Reporteri“.

U toj organizaciji smatraju da treba istražiti ulogu Save Janjića u, kako tvrde, zatočenju civila u manastiru Visoki Dečani tokom rata na Kosovu i Metohiji, za šta, navode, on snosi skoro najveću odgovornost i da nije tačno da je on među manastirske zidine primio Albance da bi ih zaštitio.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.