Ibrahimović: Crna Gora povoljno tlo za strana ulaganja

0

Crnogorsko tržište je povoljno tlo za ulaganja inostranih partnera iz zemalja sa rastućom ekonomijom, zaključak je nakon susreta potpredsjednika Vlade i ministra kapitalnih investicija Ervina Ibrahimovića sa zamjenikom generalnog sekretara UNECE Dimitrijem Mariasinom.

„Podrška međunarodnih partnera, a naročito pomoć u vidu tehničkih rješenja, kroz pravne instrumente koji su usaglašeni sa tekovinama EU, prepoznata je kao prijateljska i kao mehanizam koji može direktno doprinijeti donošenju važnih strateških opredjeljenja na nivou projektnih zadataka koji su pred nama“, rekao je Ibrahimović.

Poručio je da su kao resor fokusirani na realizaciju krupnih projekata: kompletiranje cijelog projekta auto-puta (preostale tri faze), projekat Jadransko-jonskog gasovoda, a u paraleli sa njim je i projekat Jadransko-jonske brze ceste i mnogi drugi na kojima se u našem resoru intzenzivno radi.

„Takođe, ulažemo u obnovljive izvore energije, a s obzirom na kompleksnost ovakve vrste projekata, vidimo prostor za zajedničko djelovanje i u projektima iz sektora energetike“, zaključio je Ibrahimović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.