Huremović tvrdi da je pucao u samoodbrani

0

Dvadesettrogodišnji Džejlan Huremović (23) kazao je da 29. novembra prošle godine nije pokušao da ubije sugrađanina Elvira Kujovića, već samo da odbije napad od sebe.

To je rekao u Višem sudu u Bijelom Polju, pred kojim odgovara zbog pokušaja ubistva u Rožajama, u Ulici 30. septembra.

Prema optužnici, Huremović je hicima iz vatrenog oružja nanio Kujoviću tešku tjelesnu povredu, opasnu po život.

U istom predmetu zbog učestvovanja u tuči odgovara brat od tetke oštećenog Kujovića, Ernes Habibović (28), koji je, piše, tukao optuženog.

Huremović je ispričao da ga je, 15 dana prije događaja, Habibović presretao i tražio neki novac za džip, koji navodno duguje njegov otac, pominjući dug od 1.000 do 5.000 evra, što nije bilo tačno.

Ispričao je da je tog dana, dok je sa djevojkom Sandrom Radovanović ručao u ćevabdžinici “Prizrenac”, primijetio Kujovića i požalio na ponašanje Habibovića, a da mu je ovaj obećao da ga više neće dirati.

“Potom je stigao Habibović, a Kujović me udario u sljepoočicu, a ubrzo nakon toga me tuklo 7-8 momaka. Tu se nalazio policajac Merdan Nokić, koji je pokušao da ih spriječi. Kada sam se okrenuo oni su ponovo pošli na mene i ja sam tada pucao Habiboviću u noge, da odbijem napad na sebe”, kazao je Huremović.

Ispričao je da je Habibović bio ljut na njega jer je mislio da mu je namjestio batine u zatvoru u Bijelom Polju, gdje je izdržavao prekršajnu kaznu, što, kako tvrdi, takođe nije tačno.

U istrazi je rekao da su ga tukla dvojica, Habibović i Kujović. U istrazi je kazao da je u ćevabdžinicu došao po pozivu Kujovićevog polubrata, a u sudnici Elvira Kujovića, ostajući pri jučerašnjem iskazu.

Habibović je ispričao da je nakon guranja sa Kujovićem, policajac Nokić izgurao Huremovića napolje, ali da mu se on istrgao.

“Tada je prišao do vrata, zakoračio unutra i sa oko metar razdaljine, pucao u Kujovića dva puta, u glavu i stomak”, kazao je Habibović, pojašnjavajući da ga je on udario par puta šakama nakon pucnjave, kada je sa Fetahovićem pokušavao da mu otme pištolj.

U istrazi je pričao da je udaljenost bila oko 2-3 metra, da je Huremović bio ispred lokala, da je prvo pucao u glavu Kujovića, pa u stomak nakon što je ovaj krenuo put drugih vrata, ostajući pri izkazu sa suđenja.

Kujović je ispričao da od ranjavanja ima trajne posljedice i da je jedan projektil ostao zaglavljen uz kičmu, zbog čega, bez lomljenja kuka, operacija nije moguća.

Rekao je da ga je odmah po ulasku Huremović psovao, vrijeđao, govoreći da je opasan momak i da ga je uhvatio za vrat.

“Nakon što se istrgao policajcu, prvo me je pucao u glavu. Osjetio sam žarnicu i toplotu, a potom i krv koja se slivala, a potom mi je pucao u stomak. Za povredu stomaka nisam ni znao dok me nisu prevezli u bolnicu”, kazao je Kujović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.