Humanost na djelu: Dobrotvor iz Bara platio sva dugovanja komšija u tefteru lokalne prodavnice

2

Dostavite mi iznos, bez imena dužnika, koji već duže vrijeme duguju vašoj prodavnici kako bih platio njihova dugovanja, glasila je poruka koju je ovih dana dobila jedna mala lokalna prodavnica u Baru.

Kako je prenio portal Jedro,  anonimni donator koji živi u inostranstvu namirio je sva zaostala dugovanja u prodavnici koja su iznosila 500 evra, plativši dugove osobama svih vjera i nacija koje su se nalazile u dužničkoj bilježnici vlasnika prodavnice, u takozvanoj “tefter-svesci”.

Kasnije je pojašnjeno da je anonimni donator želio tokom Ramazana, najznačajnijeg mjeseca u islamu, obradovati svoje nekadašnje sugrađane.

U Baru vjekovima žive pripadnici sve tri dominantne vjere na ovim prostorima.

Prema poslednjem popisu iz 2011. godine, oko 60 posto stanovnika tog grada se izjašnjava pravoslavcima, oko 30 posto je pripadnika islama, dok je blizu osam posto katolika.

2 Comments
  1. Bokelj komentariše

    Ako je ovo tačno, a nadam se da jeste, onda ovaj gest zaslužuje da se nađe u udžbenicima u narednom periodu školovanja u Crnoj Gori. Ovo je danas primjer čojstva i junaštva, pogotovo nakon nedavne objave kako su “patriote” pljačkale državu dodijelom stanova. Dakle, ko god da se krije iza ove “afere u Baru” Bog mu dao i njegovim najmilijim svaku sreću i dobro zdravlje i dobrom mu se vratilo. 500 evra nije mnogo ali gest je vrijedan milijarde.

  2. Dužnik komentariše

    Bog mu pomogao i svako dobro… Ja sam jedan koji sam dugovao tamo u Cobri .Gazda Edo mlad i pošten i dobar covek vazda mi davao bez riječi zato mu i Bog pomogao i pomaže mu- dobio auto Bmw na nagradnoj igri kao i preko 100 nagrada razni

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.