Hrvatska u šoku: Zlatne vaterpoliste u Zagrebu dočekala samo uža rodbina i poneki navijač

0

Hrvatski vaterpolisti su osvojili Svetsko prvenstvo u Dohi pobjedom nad Italijom rezultatom 15:13, ali juče kada su došli u Zagreb doživjeli su takav šok od koga se dugo neće oporaviti.
Naime, na aerodromu u prijestonici Hrvatske dočekalo ih je oko stotinak navijača, koje su činile uglavnom uža i šira rodbina njihovih reprezentativaca.

Tek poneki Hrvat došao je i doveo dijete da se slika sa vaterpolistima, ali je suština ista – nikoga u susjednoj državi ne zanima svjetski šampion. Šok se vidio i na licima reprezentativaca i selektora Ivice Tucka, ali na tome se nije završilo.

Tucak nije bio zadovoljan što su on i njegovi momci doslovno strpani u malu sobu na aerodromu, gdje su jedva stali kada su ušli predstavnici medija.

– Mogao bih puno toga da kažem, ali neću. To je refleksija svega, šta pričati o tome… Imate ljude koji su bili oslobođeni fizičkog vaspitanja, a na funkcijama su – rekao je ogorčeni Tucak.

U prilogu Hrvatske radio-televizije reporterka Mateja Ribičić konstatovala je da je doček na aerodromu preskroman, a jedan od prisutnih navijača bio je u šoku.

– Ovo je razočaranje, ja sam mislio da nećemo moći da uđemo na aerodrom od ljudi, ne znam šta se dešava – rekao je stariji gospodin.

Prepucavanje je potom počelo i između naroda, ali i političara sa različitih krajeva Hrvatske.

Sve je počelo tekstom novinara Sportskih novosti Deana Bauera, koji je otkrio da je Zagreb odbio da organizuje doček na Trgu za popularne „barakude“.

Od grada Zagreba vaterpolisti Hrvatske su dobili prijem na aerodromu u skučenoj sobi i skromnu tortu.

– Grad Zagreb je bio na vrijeme kontaktiran, poslati su upiti. Odgovora nije bilo. Ništa, nikakav. Ne da nisu javili da ne žele ili neće, nego se nisu čak ni javili. Za sadašnju gradsku vlast u Zagrebu je to ili preteško ili ne znaju ili ih uopšte ne zanima. Cijela Hrvatska se ponosi svjetskim prvacima, a ovi ljudi… Oni ih se srame, ne priznaju – piše Bauer, mada je pitanje koliko je u pravu s obzirom na to da ni na aerodromu gotovo nikog nije bilo.

Hrvatski mediji su kontaktirali sa Gradom Zagrebom, a čelnici su poručili da upita nije bilo.

Potom se oglasio i medij „Slobodna Dalmacija“, jedva dočekavši da ospe paljbu po prijestonici, pa je objavljen tekst sa naslovom „Blamaža Zagreba“.

Na kraju, doček će danas organizovati gradovi Split i Dubrovnik jer su tako odlučile tamošnje gradske vlasti u inat Zagrebu i kako bi ispoštovali momke koji su im donijeli medalju.

(Novosti online)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.