Hrapović: Djecu su mi izložili javnom linču, bez ikakvog povoda

0

Ministar zdravlja Kenan Hrapović oglasio se danas povodom jučerašnjeg obraćanja Sindikata doktora medicine premijeru Dušku Markoviću u kome se između ostalog navodi da ljekari nemaju hirurške maske, a da ih djeca ministra Hrapovića koriste za zabavu.

Obraćanje Hrapovića prenosimo u cjelosti.

“U ovom vremenu kada su svi naši resursi usmjereni na borbu protiv virusa COVID-19 (koronavirus) sa kojim se, nažalost, suočavamo i u Crnoj Gori, primoran sam da se oglasim povodom druge teme. Kao ministar, ali prije svega kao otac.

Bijedno je i mizerno političke i bilo koje druge poene prikupljati na nečijoj djeci. Stoga žalim one koji, u nedostatku boljih argumenata u borbi protiv mene lično, i kao ministra zdravlja, i kao Kenana Hrapovića imenom i prezimenom, redovno uhode moju djecu na društvenim mrežama.

Moja supruga i ja smo za ovih nepunih 19 godina djecu vaspitavali da prije svega budu dobri ljudi, da nas svojim ponašanjem nigdje ne postide i da uvijek budu primjer drugima.

Sa ponosom mogu reći da smo u tome i uspjeli. U ovoj situaciji, onima koji neuspješno sve ovo vrijeme pokušavaju voditi rat sa mnom, zasmetalo je to što su dali primjer kako se odgovorno ponašati u situaciji u kojoj se nalazimo, a u skladu sa preporukama nadležnih, te ljude koje ih prate na društvenim mrežama pozvali da taj primjer slijede.

Tužno je što autor saopštenja Sindikata doktora medicine i ovu situaciju koristi za lični obračun sa mnom. Pogotovo znajući da je moja supruga doktor stomatologije, te se podrazumijeva da, u svakoj situaciji, i u svom domu ima po nekolike maske, rukavice i osnovnu medicinsku opremu. Dakle, moja djeca nijesu bila prioritet u nabavci maski u odnosu na bilo kojeg zdravstvenog radnika, niti će to ikad, dok sam ja na čelu ovog resora, biti moguće.

Neistina je da prijemni punktovi ne postoje, isti su već pripremljeni ispred KCCG, bolnica Niksić, Bar i Berane koje smo definisali kao ustanove koje su najbolje opremljene kadrovski, tehnički i sa kapacitetima. Naime, ispred ovih ustanova po planu su postavljeni medicinski kontejneri Crvenog krsta. Takođe je neistina da nije urađen plan postupanja u slučaju COVID-19, jer je isti uradio i Institut za javno zdravlje, ali i sve ostale JZU.

Još prije dvije nedjelje sam obavio razgovor sa kineskim ambasadorom na temu donacije Kine u medicinskoj zaštitnoj opremi i dolasku kineskih stručnjaka koji bi zajedno sa našim doktorima sprovodili mjere zaštite i liječenja naših građana od novog korona virusa. Kao što su građani upoznati, a siguran sam da bi i dr Milena Popović Samardžić. kao jedan od autora pisma Premijeru, isto trebala znati, već je stiglo 1000 testova kojima se utvrđuje COVID-19, a ostatak donirane opreme očekujemo narednih dana. Testova, a ne briseva, kako se navodi u pismu, jer se bris uzima da bi se uradila analiza na virus, tj. za testiranje, što bi jedan epidemiolog trebao da zna.

Dakle, testova za analizu briseva na COVID-19 za sada imamo dovoljno.

Zaključiću sljedeće – u situaciji kada je Crna Gora velika u očima čitave Evrope i svijeta zbog izuzetno uspješnog vođenja borbe protiv virusa COVID-19, dežurni kritičari, u nedostatku bilo kakvog povoda za napad, zloupotrijebili su moju porodicu. Ovim obraćanjem staviću tačku na ovu priču sa moje strane, jer trenutno, u borbi protiv virusa, imam pregršt prečih obaveza od vođenja ispraznih medijskih polemika sa neostvarenim pojedincima koje motiviše isključivo animozitet prema meni.

O meni neka govore rezultati koje sam na čelu tima Ministarstva zdravlja postigao za ove četiri godine, kao i rezultati koje sa saradnicima postižem u borbi protiv najveće prijetnje koja je zadesila planetu u novijoj istoriji, a o njima će govoriti ovaj tužni pokušaj obračuna sa mnom preko leđa moje porodice, tj. moje djece.

Sada smo svjedoci da oni koju su sebe proklamovali u vođe, inače nereprezentativnog Sindikata, pišu u prvom licu jednine, a stavljaju potpis organizacije, imaju vremena za širenje dezinformacija i prave štetu, po kojoj, podsjećanja radi, mogu i  krivično da ogovaraju.

Nije problem kada rovarite po medicinskoj dokumentaciji članova porodice ministra zdravlja i to javno iznosite, nije problem ni kada vršite ekspertizu kakvoće zaštitnih maski ministrove djece-to vama na čast.

Ali, kada u trenutku civilizacijske borbe za opstanak, spočitavate neodgovornost državi i širite paniku iznošenjem netačnih informacija, onda treba dobro da porazmislite da li je ovo trenutak za medijsku pažnju. Biće vremena, ostanite u izolaciji (medijskoj), tako ćete dati više doprinosa”, poručio je Hrapović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.