Herceg Novi: Ukrali cigarete iz kioska

0

Policija u Herceg Novom lišila slobode J.D. (22) iz Nikšića zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa, dok je P.R. (22) iz Herceg Novog lišen slobode zbog teške krađe putem pomaganja. Oni su juče lišeni slobode, nedugo nakon izvršenja krivičnog djela.

Djelo su počinili na štetu pravnog lica „Tobacco shop“ d.o.o. 25. marta oko 03,00 časova, na način što je J.D, kako se sumnja, maskiran došao ispred objekta i fizičkom snagom obio vrata kioska i iz unutrašnjosti otuđio cigarete u vrijednosti od 2.500 evra i 120 evra iz kase.

Sumnja se da je P.R. pomogao osumnjičenom na način što je što je na njegov zahtjev omogućio da vidi domet i opseg prostora koji snimaju kamere na autobuskoj stanici i na taj način mu omogućio da lakše ostane neopažen prilikom vršenja krivičnog djela.

Kriminalističkom obradom je utvrđeno da su ovo dva lica postigli dogovor prije izvršenja krivičnog djela da nakon što J.D. otuđi navedene cigarete i preproda ih da dio pribavljenog novca u iznosu od nekoliko stotina eura preda P.R. kao naknadu za učešću u izvršenju krivičnog djela.

Cigarete su pronađene i biće vraćene ovlašćenom licu „Tobacco shop“.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.