Hapšenja u Herceg Novom: Pokušao da ubije dva policajca

0

Službenici Centra bezbjednosti Herceg Novi su lišili slobode M.R. (24) iz Herceg Novog zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teško ubistvo u pokušaju na štetu dva policijska službenika S.Lj. i A.V. koji u momentu izvršenja krivičnog djela nisu bila na dužnosti.

Policijski službenici S.Lj. i A.V. su, 08.12.2018. godine oko 03,30 časova, došli ispred objekta brze hrane gdje je osumnjičeni M.R. prvo ostvario fizički kontakt sa S.Lj, na način što ga je dodirnuo gornjim dijelom tijela a potom uputio prijetnje i uvrede policijskim službenicima, nakon čega je izvadio pištolj, koji mu se nalazio za pojasom, i uperio ga u S.Lj. i A.V. ponavljajući prijetnje i uperujući pištolj naizmjenično u oba službenika policije. M.R. je, kako se sumnja, ispalio hitac u njihovom pravcu koji su policijski službenici izbjegli a brzom i efikasnom reakcijom ovih službnika osumnjičeni je razoružan i lišen slobode. Događaj su odmah prijavili Dežurnoj službi CB Herceg Novi.

Kriminalističkom obradom policijski službenici su došli do sumnje da je ovom događaju prethodio događaj u blizini jednog noćnog kluba u Igalu, kad su M.R. i S.V. fizički napadnuti od strane D.P, A.P. i K.B. Tom prilikom M.R. i S.V. su zadobili povrede koje su konstatovane u HMP u Herceg Novom. Nakon ovog događaja M.R. je, kako se sumnja, otišao do kuće i uzeo pištolj marke „Crvena Zastava“ cal. 7,62mm, u ilegalnom posjedu, i u namjeri da se obračuna sa licima koja su ga fizički napala otišao je do objekta brze hrane gdje je nije zateko navedena lica već je počinio krivično djelo na štetu policijskih službenika.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.