Hajdučija Miomira M.Mugoše: Juriša na Crkvu, a ne smije da naplati porez od DPS tajkuna Dragana Brkovića i Dana Petrovića!

0

Poreska uprava (PU) objavila je nedavno Crnu listu 200 poreskih dužnika, koji ukupno duguju 71,15 miliona evra, a među njima su tajkunske firme osoba bliske DPS-u.

Godinama Poreska uprava ne smije ni da pomisli da naplati dug od Vektre Jakić, Cijevne komerc ili Rudnika uglja, a njen prvi čovjek Miomir M.Mugoša najavljuje obračun sa Mitropolijom crnogorsko-primorskom. Jasno je po čijem nalogu Mugoša, kojeg je insajder Dejan Lakić označio kao jednu od osoba koja je učestvovala u finansijskim malverzacijama.

Prije nego što krene u juriš na Mitropoliju, Mugoša, ako smije, a naravno da ne smije, treba da pokuca na vrata Dragana Brkovića i Danila Dana Petrovića, zlatnih mecena DPS-a.

”Mitropolija ima više privrednih društava čiji je osnivač, više otvorenih žiro računa u poslovnim bankama preko kojih je u proteklih nekoliko godina prometovano više desetina miliona evra, saopštio je direktor Poreske uprave Miomir M. Mugoša i dodao:

“Ako MCP u zakonskom roku ne izmiru dugovanja prijeti joj prinudna naplata. Mjere prinudne naplate se NE primjenjuju na vjerske objekte, već isključivo na objekte opšte namjene, kao što su stanovi i hoteli”.

A da vidimo koje to DPS godinama duguju novac Poreskoj upravi, a od kojoh ne smije ni da se pokuša da im se zaplijeni imovina i prinudno naplate dugovanja.

Listu DPS tajkuna i dužnika predvodi kompanija “Vektra Jakić”, sa dugom od 7,65 miliona evra, kojoj je ukinuto rješenje o reprogramu. Slijedi Vektra Montenegro sa 4,58 miliona evra, koja, takođe, nije više u reprogramu.

Tehnoput ima dug od 4,44 miliona, a Fab-live 2,78 miliona. Obje su u reprogramu.

Slijedi Family shop Bar sa 2,62 miliona evra, Vuk&petrol sa 2,44 miliona, podgorički A-kop sa 2,39 miliona.

U blokadi su i Old town invest group sa 2,31 miliona, Cijevna komerc sa 1,68 miliona i Crnogorski fond za solidarnu stambenu izgradnju sa 1,2 miliona, svi u reprogramu.

Na Crnoj listi su i Braća Kolić sa 921,41 hiljadu, Kolma Commerce sa 872 hiljade, Euro pipe sa 866,44 hiljade, Vektra Boka sa 853,03 hiljade, Rudnik uglja sa 838,98 hiljada i Inpek sa 811,27 hiljada evra.

Objavljena je i lista od 100 najvećih dužnika po osnovu neplaćenih poreza i doprinosa iz i na lična primanja. Ukupan dug po tom osnovu je 64,16 miliona eura, dok je reprogramom obuhvaćeno 21,34 miliona evra.

Za poreze i doprinose najviše duguje Montenegro Airlines, 20,46 miliona evra. Slijedi Rudnik uglja sa dugom 5,13 miliona, Željeznički prevoz sa 4,67 miliona, Vektra Boka sa 2,64 miliona, Galenika sa 2,53 miliona, Privatna zdravstvena ustanova Meljine sa 2,45 miliona, Plantaže sa 2,34 miliona, Održavanje željezničkih voznih sredstava sa 1,93 miliona, Željeznička infrastruktura sa 1,86 miliona i Work Finder sa 1,37 miliona evra.

Lakić teško optužio Mugošu

Dejan Lakić za kojim su crnogorske vlasti raspisale su crvenu potjernicu, i nalazi se u ekstradicionom pritvoru, otkrio je da je direktor Poreske uprave Miomir M. Mugoša direktni učesnik u aferama „Klap“ i „Vardar“, te da je, osim toga učestvovao u niz drugih finansijskih malverzacija.

„Ova kukavica i kriminalac, lopov i učesnik, glavni je za utaju i pranje novca u aferama „Vardar“ i „Klap“. Ja tebe neću tužiti jer si ništavilo lažavo, lopovsko, već ću te smjestiti u Spuž, gde ti je i mjesto. I sa mnom posle 20 godina poznanstva, ni ti, ni taj CDM Boris Darmanović ne možete se ponašati kao državnici, već ćutite. Vi dajete instrukcije za šemu za realizacije građevinarima i medijima kako da peru novac. I državu kradete, ko i kako može uplatiti, a kako da ide vama vaš procenat“, rekao je tada Lakić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.