GST Vladimir Novović: Katnić za tri godine zaradio 200.000 evra, a na gradnju objekta u isto vrijeme potrošio preko 730.000!

0

Glavni specijalni tužilac Vladimir Novović sinoć je na televiziji „Vijesti“ kazao jednu itekako interesantnu informaciju vezanu za njegovog prethodnika u SDT-u.

Milivoje Katnić bivši Glavni specijalni tužilac je u periodu od tri godine na gradnju objekata utrošio 735.000 evra, dok su ukupni njegovi prihodi, kao i njegove porodice bili oko 205.000 evra.

Novović je kazao da Katnić nije objasnio odakle mu novac.

Rekao je u da je finansijska istraga u slučaju Katnića i Lazovića u toku i da je tužilac Šoškić „veoma zadovoljan“ rezultatima istrage koju vodi.

„Prvi dio finansijske istrage se sveo na to da se utvrdi imovina koju okrivljeni posjeduju, pa čak i ona koja se vodi na druga lica, a čiji je stvarni vlasnik jedan od okrivljenih. Tu prije svega mislim na okrivljenog Lazovića“, kazao je Novović.

„Došli smo do dobrih podataka, pouzdanih, ali ih ovom prilikom ne mogu kazati, jer je još uvijek rano da se o tome govori“, dodaje GST.

Novović je, govoreći o finansijskoj istrazi u odnosu na Katnića, rekao da je vještačenjima utvrđeno da je građevinska vrijednost njegovih objekata na selima u Barjamovici i Novom selu, oko 1.050.000 evra.

„Toliko je novca bilo potrebno da bi se ti objekti, pomoćni objekti, bazeni, ograde i sve ostalo izgradilo. Iz fotografija koje se odnose na snimanje terena u Barjamovici, proizilazi da su ti svi objekti građeni od marta 2019. do 2023. godine i da ovi objekti koji su izgrađeni u Barjamovici, da bi se izgradili, neophodno je bilo utrošiti 735.000 evra. U isto ovo vrijeme, u periodu od oktobra 2020. do novembra 2022. godine, okrivljeni Katnić je poklonio kćerki za kupovinu stana 50.000 evra, a sinu 106.000 eura, koja sredstva se i dalje nalaze na njegovom računu. U tom smislu, ovo znači da je Katnić od kraja marta 2019. do 2023. godine aproksimativno potrošio oko 900.000 evra. Svi prihodi njegove porodice, njega, njegove supruge, njegove kćerke i sina, iznosili su oko 205.000 evra, bez odbitaka troškova života“, naveo je GST.

Voditelj je podsjetio na tvrdnje Katnića da je sve ovo stekao prije 2019. godine, od kada mu se stavlja na teret da je navodno dio organizovane kriminalne grupe.

„Posjedujemo orto-foto snimak iz sela Barjamovica, na kojem se vidi da tih objekata u to vrijeme nije bilo“, istakao je Novović.

Naglašava i da Katnić, prilikom pretresa objekata koje je koristio, kad su pretresani objekti u Barjamovici, nije imao bilo kakvih primjedbi da se radi o objektima koji pripadaju drugim osobama. „Međutim, u Podgorici kad je trebalo da se obavi pretres, rekao je da stan nije njegov, već da ga koristi njegov sin, zbog čega smo i inicirali donošenje nove naredbe za pretres i po toj novoj naredbi je obavljen pretres. Sve činjenice, kako me je obavijestio tužilac Šoškić, dokazuju da se radi o njegovoj imovini“, naveo je Novović.

„Ako je okrivljeni Katnić primio bilo kakav poklon, bio je u obavezi da to prijavi Agenciji za sprječavanje korupcije. Čini mi se da u tim prijavama nema evidentiranih poklona“, kazao je GST.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.