Grupisanje opozicione scene: Božovićeva kandidatura izbija u prvi plan

1

Profesor na Prirodno-matematičkom fakultetu Vladimir Božović ozbiljan je nestranački kandidat za predsjednika Crne Gore, a kako nezvanično saznajemo, ima podršku Demokratskog fronta, potvrđeno je Borbi iz više izvora. Njegovo ime izbilo je u prvi plan tokom današnjeg dana, kada je obavljeno nekoliko neformalnih sastanaka unutar opozicije. Božović, koji uživa veliko povjerenje opozicione javnosti, kako trenutno stoje stvari, mogao bi, ukoliko opozicija stane iza njega da pobijedi na predstojećim izborima.
Prema nezvaničnim informacijama, o kandidaturi Božovića se ozbiljno razgovara i on se nameće kao ozbiljan kandidat, koji može da ujedini opoziciju. Iza njega je stao Demokratski front, a prema nekim informacijama, još neki predstavnici građanske opozicije, saglasni su sa tim predlogom. Takođe, Božović uživa veliki ugled u Nikšiću, odakle je i krenula ideja da on bude kandidat zajedničke opozicije. Za razliku od pojedinih imena koja ovih dana kruže u medijima, Božović se nikada nije dovodio u vezu sa režimom. Božović je već dugi niz godina nosilac projekta Matica srpska u Crnoj Gori.
Božović je završio Prirodno-matematički fakultet u Podgorici, a magistarske studije u Beogradu. Osnivač je i prvi predsjednik NVO „Akademska alternativa“, a doktorske studije je završio na Florida Atlantic University u SAD-u, a zaposlen je na Univerzitetu Crne Gore.

1 Comment
  1. Ranko komentariše

    To brate moj

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.