Grčka produžila karantin do Vaskrsa

0

Svi turisti koji namjeravaju da posjete Grčku morem, kopnom ili vazduhom imaće obavezan sedmodnevni karantin.
Pandemija covid-19 ne jenjava u Grčkoj, zbog velikog broja novozaraženih ova zemlja je kasifikovana kao visoko rizično područje.

Ulazak u Grčku moguć je samo uz potvrdu o negativnom PCR testu koji je obavila priznata laboratorija, i potvrda mora biti prevedena na engleski jezik.

U potvrdi će biti navedeni samo neophodni podaci o putniku, ime, adresa i broj pasoša ili drugog dokumenta sa kojim se ulazi u zemlju. Test ne smije biti stariji od 72 sata.

Sve osobe koje ulaze u Grčku do 5. aprila 2021. godine obavezno moraju imati mjere sedmodnevnog boravka u karantinu. Nakon registracije putnici dobijaju potvrdu sa QR kodom koja se automatski šalje mejlom najkasnije na dan ulaska. Za nepoštovanje ove mjere, odnosno za nepotpunu dokumentaciju moguća je kazna od 500 evra.

Ulazak i izlazak za turistička putovanja moguć je samo preko Bugarske, a do daljnjeg ulazak i izlazak preko Albanije ili Sjeverne Makedonije moguć je samo grčkim državljanima, osobama s grčkom dozvolom boravka i osobama sa stalnim boravkom u Grčkoj, navodi TU Magazin.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.