Grčka će čekati na izručenje: Srbija odbila da sudi vođi “škaljaraca” zbog šverca kokaina!

0

Srbija je odbila zahtjev Grčke da u Beogradu sudi vođi “škaljaraca” Jovici Vukotiću, zbog šverca kokaina, saznaje Borba. Vukotić je osuđen u Srbiji na 15 mjeseci zatvora zbog falsifikovanja dokumenata.

Grčke vlasti su međunarodnu potjernicu za vođom „škaljaraca“ raspisale još 2017. godine zbog krijumčarenja 136 kilograma kokaina.

“Grčke vlasti su proslijedile zahtjev Beogradu da mu se sudi i za šverc kokaina. Srbija je to odbila, pa bi Vukotić, nakon što odsluži kaznu u Beogradu, mogao da bude izručen Grčkoj, kaže naš sagovornik.

Vođa “škaljarskog klana”, uhapšen je početkom septembra u Antaliji kada je kod njega pronađen makedonski pasoš, na ime Georgije Andonov.

Tada su ga turske vlasti ekspresno protjerale u Srbiju, a Vukotić je u Drugom osnovnom tužilaštvu saslušan 12. septembra.

Vukotić je više od dva sata iznosio odbranu, često izražavajući negodovanje što se obreo u Srbiji, jer, kako je rekao, „pasoš nije koristio u njoj“. Vukotić je rekao da je bio u Turskoj sa svojom vanbračnom partnerkom.

Na saslušanju je priznao da je falsifikovao putnu ispravu, a kako je objasnio, to je bilo zato što se nalazio na plavoj potjernici Crne Gore.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.