GP URA: Sa Spajićevom Vladom vratili su se na velika vrata šumarska i šljunkarska mafija; Osuđujemo napad na zaposlenog u Upravi za šume

0

Sa Vladom Milojka Spajića vratili su se na velika vrata šumarska i šljunkarska mafija, istakli su iz Građanskog pokreta URA osuđujući sinoćno prebijanje zaposlenog u Upravi za šume prilikom kojeg je i njegovo vozilo znatno oštećeno.

“Izgledaju uzaludno napori novog rukovodstva i zaposlenih u Upravi za šume, kao i ekoloških aktivista, kada nema osjećaja da cijeli državni aparat stoji iza njih, kao što je to bio slučaj tokom 43. Vlade Dritana Abazovića”, navodi se u reagovanju GP URA.

Sa Spajićem su se, prema njihovim riječima, u korita rijeka “vratili bageri i kamioni, u šumama su se razgoropadile šumokradice”, ekološki kriminal je, kažu, “ponovo uzeo maha, a devastacija širom države došla do zenita”.

,,Tokom rada 43. Vlade i intenzivne borbe brojnih institucija sistema, ekološki kriminal bio je na izdisaju, a sada su su nelegalna eksploatacija šuma i šljunka vratili na staro. Na ono na što smo ranije upozoravali, sada se ostvaruje”, zaključili su iz URE pozivajući državu da obezbijedi bezbjednost i stane iza ljudi koji se bore protiv ovog vida kriminala.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.