Govor mržnje uperen na žene: Medijski linč troje ministara u Vladi Crne Gore na društvenim mrežama

2

Troje ministara u Vladi Crne Gore, Vesna Bratić, Jelena Borovinić Bojović i Vladimir Leposavić, samo zato što su nacionalni Srbi našli su se na udaru suverenističkih grupa na društvenim mrežama, patriota i takozvanih komita. Otišlo se toliko daleko da su zbog govora mržnje i prijetnji nadležni procijenili da im je lična bezbjednost ugrožena pa su im pojačali zaštitu.

Cijela Vlada diže glas u znak podrške ministarki Bratić. Patriotizam i briga za narod i državu pokazuju se dobrim djelima, a ne riječima nasilja i uvredama. Sigurni smo da su ovakvi pojedinci rijetki izuzeci u našem društvu, ali javnost ne smije biti nema na njihova nedjela, naveli su tada na Tviteru iz Vlade Crne Gore.

Reagovao je i premijer Zdravko Krivokapić:

Vesna Bratić je hrabrija nego što to pojedinci koji pokušavaju da je ponize, uplaše ili omalovaže misle. Ona nije neko koga će takvi zaplašiti. Ponosan sam što čini naš tim. poručivao je Krivokapić.

Policija je krajem decembra prošle godine, zbog ugrožavanja sigurnosti Bratićeve, uhapsila I. D. (49) iz Podgorice, koji je ometao kretanje službenog vozila Ministarstva prosvjete, kulture, nauke i sporta. Ministarka je tada kazala da se osjeća ugroženo, nakon čega je dobila policijsku zaštitu. Ona je, međutim, i dalje izložena javnim pozivima na linč, sramnim karikaturama, prijetnjama na društvenim mrežama. Nedavno joj je čak i batinama zaprijetila izvjesna Katarina Mrvaljević. Ona je, između ostalog napisala da će “milovati” ministarku da osjeti “DNK vero Montenegro”, a zatim da izrecituje pjesmu – šaka, nos, patos.

I ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović prijavila je policiji da joj je na privatnu mejl adresu stigla poruka prijeteće sadržine.

Ti ćeš biti prva koju ću posjetiti. Moraćeš platiti, navodi se u poruci u kojoj se pominju njena djeca i otac.

Medijski linč i linč na društvenim mrežama nije zaobišao ni ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića koji je izrekavši svoj lični stav o genocidu u Srebrenici pretrpio najveću golgotu.

Naime, pod uticajem DPS kadra u Crnoj Gori se digla medijska fama i apel za smjenu ministra koju je podržao i sam premijer Zdravko Krivokapić ne podrživši na taj način ministra kojeg je sam birao.

Ovaj slučaj je zasjenio cijelu Crnu Goru jer dok su komite i patriote protestovali za njegovu smjenu srpski narod se osjećao izdanim od strane premijera i protestovao je u znak podrške ministru Leposaviću protiv njegove smjene.

2 Comments
  1. LipaLipa komentariše

    … moja puna podrsaka apostolkama, za mene one dame, original, … obje su na ponos nase Vlade, naroda, svih nas ukupno, … obje u svom djelkrugu, pruzaju maksimum, … naravno, da vise mogu o Vesni, blizi mi njen resor, kultura, obrazovanje, ostalo, … apsulutna podska za njena zlaganja, da srpski jezik bude sluzbeni, … sve, bukvalno, u javnom prometu, mora biti na srbskom jeziku, cirilici, … van pameti je da nasi gradovi lice na sve druge gradove, sto se tice nadpisa, firmi, ma svega, … mi smo Srbi, pravoslavci, jezik srbski, pismo, izvorno cirilica, … to bi imalo velike benefite, kako duhovno, tako i ekonomski, … nudili bi (turizam) nesto novo, posebno, sto bi svako pozelio da vidi, dozivi, … ne dolaze turisti da vide, dozive, nesto sto kod njih posroji, da kako, … turizam, pored odmora, trazi posebnosti, nesto za vidjeti, dozivjeti, … Vesna je lider u svemu tome, sam bog nam je poslao, da kako, … kao i uvijek, ko zna zasto ovo dobro, … aj’ zdravo, …

  2. Милош М. komentariše

    Да је снажно стао у одбрану бриљантног Владимира Лепосавића када су га нападима изложили шовинистички кругови, Здравко Кривокапић би завредио извесно поштовање. Овако, после хајке којој је сам допринео, окуражио је сопствене политичке непријатеље да кидишу!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.