Gordić: Srbin sam iz Hercegovine i tu nema nikakve zabune

0

Rođen u Mostaru, na košarkaško nebo se probio u Podgorici, zablistao u Beogradu… Takav je igrački put Nemanje Gordića, plejmejkera Partizana, koji se bori da vrati crno-bele ove sezone na staze stare slave.

S obzirom na to da je nosio dres reprezentacije Bosne i Hercegovine, mnogi za Gordića kažu da je Bosanac, a on na to reaguje.

„Takva je sudbina nas koji smo se zadesili na tom području u vrijeme rata. Mnogi ljudi kažu: „On je Bosanac“, jer ne znaju. Ja sam Srbin iz Hercegovine i tu nema nikakve zabune“, podvlači Gordić u intervjuu za Novosti.

Nije krivo Gordiću što je igrao za reprezentaciju BiH, ali danas kada bi vrijeme mogao da vrati…

„Dobio sam poziv da igram za reprezentaciju BiH i sa ove tačke gledišta vidim da to nije bilo dobro za moju karijeru. Koštalo me mnogo toga, ali nije mi žao, ponosno nosim dres zemlje u kojoj sam rođen. Prosto, kada igrate za državni tim koji nije predodređen da pravi rezultate, ružno je da kažem, ali nemate koristi nikakve. Meni je karijera pošla uzlaznom putanjom kada sam uzeo slobodno ljeto, posvetio se sebi i individualnom radu sa Acom Matovićem. Da sam to uradio ranije, bio bih bolji igrač“.

Plej Partizana Nemanja Gordić je prava legenda ABA lige. Igrajući za Budućnost i crno-bele postao je rekorder takmičenja na Jadranu po broju poena i asistencija.

„Nažalost, posle toliko godina izgubimo osjećaj za neke stvari, pretvori se sve ovo u profesionalizam, rutinu, svakodnevnicu, posao. U prvi mah kad su mi rekli za oba rekorda, reakcija je bila: “U redu, super”. Sad vidim da nije mala stvar jer liga je jaka, mnogo dobrih igrača je prošlo kroz nju. Rijetkost je da košarkaš bude prvi i po poenima i po dodavanjima i na to sam ponosan“, rekao je Nemanja Gordić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.