Gojković: Važna pobjeda, Tešanović: Ništa još nismo uradili

0

Veliku pobjedu na startu Svjetskog prvenstva u Dohi ostvarili su vaterpolisti Crne Gore. Nakon boljeg izvođenja peteraca savladana je selekcija Sjedinjenih Američkih Država – 16:15.

Naravno, dobro raspoloženje je redovima Ajkula je vladala nakon ovog meča. Selektor Vladimir Gojković istakao je ulogu kapitena Petra Tešanovića koji je odbranio pet peteraca.

Kao što smo i očekivali težak meč protiv veoma kvalitetne ekipe kakva su Sjedinjene Američke Države. Kao što ste vidjeli imaju fantastičan napadački arsenal. Mislim da prve dvije četvrtine nismo dobro plivali, prvi put na novom bazenu u zvaničnoj utakmici. Poslije smo pokazali karakter, držali utakmicu pod kontroli, a onda se i vratili u penal završnici uz jednu izuzetnu ulogu kapitena Tešanovića koji je danas odbrani sve što se moglo odbraniti“, istakao je selektor.

Foto: Marcel ter Bals/MTB-Photo/VPSCG

Za kraj, smatra da je ovo važna pobjeda, ali nema vremena za slavlje s obzirom da ništa riješeno. Misli su već usmjerene ka sljedećoj utakmici.

Važna pobjeda, jaka grupa, sigurno da će nam podići motivaciju, vjeru u sebe, ali treba da se dobro pripremimo za sljedeći meč s obzirom da ništa nismo riješili“, zaključio je Gojković.

Heroj utakmice kapiten i golman Petar Tešanović istakao je, kao i Gojković, da ništa nije gotovo.

Uvijek je teška ta prva utakmica na turniru. Treba se malo navići na bazen i na klimu. Vidjeli smo da smo sporo ušli u meč, imali smo prednost tokom čitavog meča, a na kraju smo uspjeli da odbranimo posljednji napad i izborimo penale. Mislim da smo do sada te penale dobijali, kao što smo i u Zagrebu, uspjeli smo i sada. Uvijek je lijepo započeti turnir pobjedom, ali grupa je teška, pored SAD tu su još i Srbija i Japan. Nismo još ništa napravili, idemo meč po meč“, rekao je Tešanović.

http://

Standings provided by Sofascore

(lobsport.me)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.