Glumac Vuk Kostić za Borbu: Podržavam borbu za svetinje naroda u Crnoj Gori, možda i ja dođem na neku litiju jer smo braća!

2

“Apsolutnih sto”, “Mala noćna muzika”, “Život je čudo”, Neprijatelj”, “Velika drama”, “Ubice moga oca”, su samo neke od uloga proslavljenog glumca Vuka Kostića.

Momak koji se školovao u čuvenoj grupi Mike Aleksića, strastveni ribolovac, veliki obožavaoc Boke kotorske, glumac sa kojima reditelji uvijek sa velikim entuzijazmom sarađuju, za Borbu komentariše trenutnu situaciju u Crnoj Gori.

1. Da li podržavate protest protiv, kako tvrde iz Srpske pravoslavne crkve, otimanja svetinja u Crnoj Gori?

Pa znate kako, naravno da podržavam protest protiv otimanja svetinja u Crnoj Gori jer je to moja moja vjera, a i moj narod. Korijeni i porijeklo me vezuju za Crnu Goru. Ne bih želio da komentarišem ni da se miješam u unutrašnje stvari Crne Gore jer to više nije moja država, (bila je jer sam ja rođen u Jugoslaviji, a tada je Crna Gora bila sastavni dio Jugoslavije). Narod koji je proteklih mjesec dana na ulicama Crne Gore je vjerni narod Crne Gore koji vjeruje u Boga i svetinje i želim da im ovim putem iskažem punu podršku.

2. Da li glumci koji su iz Crne Gore a koji rade u Beogradu, treba da dignu svoj glas protiv ovoga nakaradnog zakona ?

Ne bih komentarisao glumce iz Crne Gore koji žive i rade u Srbiji i ne žele da kažu da je Ostrog njihov. Mislim da je Crna Gora kolijevka srpstva tako su mene, a bogami i Njegoša učili.

3. Planirate li  možda da dođete u Crnu Goru na jednu od litija i tako pružite podršku vjernom narodu Crne Gore?

Ja sam u Crnoj Gori veoma često, makar jednom mjesečno dođem. Što se tiče samih litija i moje podrške volio bih da to ostane moja lična stvar, jer ne bih volio da se u ovakvim teškim trenucima za vjerni narod Crne Gore, ja ističem sa svojim dolaskom i podrškom i ne bih volio da od toga pravim bilo kakvu senzaciju. Ako budem išao, to će biti moja lična stvar bez bilo kakvog dokazivanja prema bilo kome.

4. Treba li Srbija da pomogne svom narodu u Crnoj Gori ?

Naravno, kada kažem da treba da pomogne mislim na narod Republike Srbije, jer ne bih želio da miješam bilo kakav vid politike u trenutna dešavanja u Crnoj Gori. Svako od nas treba da kaže svoj lični stav prema dešavanjima u Crnoj Gori i mislim da će to biti dovoljno. Moramo da očuvamo mir, ne molimo se bogu da bi nam se to vratilo, nisi dobar zbog reciprociteta “jer dobro se dobrim vraća”, nego si dobar zato što te tako vuče.

5. Ko od kolega glumaca podržava narod u Crnoj Gori ?

Pa veliki broj mojih kolega podržava narod u Crnoj Gori, kao što ste i vidjeli zadnjih dana na društvenim mrežama. Ne bih želio nikoga da posbeno izdvajam, jer smatram da u ovakvim situcijama samo zajedno možemo pomoći narodu u Crnoj Gori, a ne pojedinačno.

2 Comments
  1. Munja komentariše

    Narkomančino raspala, vucaj se odavdr gade jadni, pa šetaj po Srbiji

    2
    8
  2. Crnogorski Betoven komentariše

    Litijaj po Srbiji.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.