Glavni ruski obavještajac otkriva: Zašto je Navaljni potreban Zapadu

1

Aleksej Navaljni je potreban Zapadu radi destabilizacije situacije u Rusiji, smatra sekretar Savjeta bezbjednosti Rusije Nikolaj Patrušev.

„Taj ‘aktivista’ je potreban za destabilizaciju situacije u Rusiji, za socijalne potrese, mitinge i nove ‘majdane’. Na primeru Ukrajine, koja je u praksi izgubila svoju nezavisnost, vidimo do čega to može dovesti“, rekao je Patrušev za nedeljnik „AiF“.

On se osvrnuo i na izjave ukrajinskih političara koji tvrde da treba prekinuti sve odnose sa Rusijom dok Moskva ne oslobodi Navaljnog.

„Lica, koja su sada na čelu Ukrajine, dala su te izjave na štetu interesa sopstvenog naroda i u skladu sa linijom ponašanja koja je razvijena u inostranstvu. U tome nema ništa iznenađujuće“, rekao je Patrušev.

On je takođe istakao da je taj „aktivista“ više puta grubo kršio ruski zakon, baveći se prevarama velikih razmjera.

„I kao državljanin Rusije treba da snosi odgovornost za svoju protivpravnu aktivnost, u skladu sa zakonom“, rekao je sekretar Savjeta bezbjednosti Rusije.

Ruski opozicionar Aleksej Navaljni vratio se sa liječenja iz Njemačke u Rusiju i uhapšen je na aerodromu Šeremetjevo u Moskvi. Određen mu je pritvor od 30 dana gdje će čekati ročište na kojem će biti odlučeno da li će mu uslovna kazna biti zamijenjena kaznom zatvora. Ročište je zakazano za 29. januar. Podsjetimo, ruski opozicionar ima dvije uslovne kazne po pet godina u slučajevima „Kirovlesa“ i „Iv Roše“. Prvi slučaj je povezan sa pronevjerom više od 16 miliona rubalja, a drugi za pronevjeru više od 30 miliona rubalja.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije ranije je posavjetovalo strane političare koji komentarišu situaciju sa Navaljnim da poštuju međunarodno pravo i pozabave se problemima u svojim zemljama.

1 Comment
  1. Rade komentariše

    Meki su rusi, nikako zube da pokazu a to jedino zapad razumije

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.