“Glas javnosti”: Đukanović u kontranapadu, glasinama protiv nove vladajuće većine

9

Uprkos tome što su lider Demokratske partije socijalista (DPS) i predsjednik Crne Gore Milo Đukanović i njegovi najbliži stranački saradnici pokušali da odglume mirno i staloženo prihvatanje rezultata parlamentarnih i lokalnih izbora održanih 30. avgusta, na kojima su tri do tada opozicione liste ostvarile veličanstvenu pobjedu, sva je prilika da u najvišim ešalonima doskorašnjih vlasti Crne Gore ne vlada takvo spokojstvo, već da je riječ o fingiranom raspoloženju.

Naime, odlazeće vladajuće strukture, ali i Đukanović lično, koji će biti primoran na kohabitaciju sa novom vladajućom većinom i samim tim na svođenje svoje funkcije u puke ustavne okvire, odlučili su da se ne predaju, iako su deklarativno priznali izborni poraz, pa sada šire glasine kako nova Vlada neće ni zaživjeti, već će se tri pobjedničke liste iscrpeti ideološkim razlikama i kadrovskim ambicijama, što bi na kraju omogućilo da razmontiranje monstruoznog koruptivnog mehanizma DPS ni ne započne, već da se DPS, na eventualnim ponovljenim izborima, slavodobitno vrati na čelo Crne Gore.

U međuvremenu, Đukanović, i dalje uživljen u ulogu višedecenijskog apsolutnog gospodara Crne Gore, posmatra stvari iz prikrajka, ubijeđen da će izaći kao pobednik nad navodnim razlikama, neukošću i nedostatkom iskustva u redovima doskorašnje opozicije, pa u dobrom raspoloženju, udobno zavaljen, gotovo svake večeri ispija ekskluzivni škotski viski u budvanskom hotelu “Astoria”, u vlasništvu pripadnika novokomponovane crnogorske biznis elite Dragana Perovića.

(Da podsjetimo, Perović je svojevremeno užasno zamjerio Đukanoviću što je bez obrazloženja izgubio udio u poslu krijumčarenja cigareta, da bi potom “izgubio” i grčkog tajkuna Petrosa Statisa, koga je prvobitno doveo kod Đukanovića, da bi mu Statis okrenuo leđa i vremenom postao neformalni menadžer skrivenog kapitala “Prve familije”.)

Na osnovu toga se može ocijeniti da Đukanović neće napustiti viziju Crne Gore kao svoje prćije, privatne firme sa izraženom notom antisrpstva, čija je nezvanična himna “Bojna Čavoglave” osvjedočenog ustaše Marka Perkovića Tompsona.

Kao potvrda navedenog, Đukanović je širom regiona razaslao svoje čauše, zadužene da raznoraznim lokalnim narikačama zbog poraza DPS, po pravilu mrziteljima Srbije i svega što ima veze sa srpskim narodom, šalju ohrabrujuće poruke da je nova vladajuća većina osuđena na propast, i da će se DPS ubrzo vratiti na vlast jača nego ikad. Sa svoje strane, pomenuti čauši se nadaju da će njihov eventualni uspeh u ovoj akciji biti mera pozicioniranosti u nekom budućem deljenju karata, kada (a zapravo, ako) DPS ponovo bude u prilici da formira vlast.

Inače, dio Đukanovićevih čauša je svratio i do Beograda, koji je, nažalost, oduvijek bio otvoren i za one koji Srbiji i Srbima ne misle dobro, gdje pokušavaju da uteše lokalne strukture koje ne prestaju da ridaju nakon poraza DPS, a u još većoj mjeri nastoje da očuvaju imovinu i kapital stečen na najblaže rečeno sumnjiv način i plasiran u Srbiji.

Kako se može vidjeti, narečeni Đukanovićevi čauši se opredeljuju da žive u svijetu iluzija, jednoj virtuelnoj stvarnosti u kojoj je Đukanović i dalje apsolutni gospodar, koji odlučuje u ime svih njih i omogućava im veće ili manje privilegije kao nagradu za bespogovornu lojalnost i idolopoklonstvo.

Međutim, riječ je o jednoj neprincipijelnoj simbiozi, gdje gospodar nastoji da zaštiti svoje bogatstvo i sebe od sasvim izvjesne odgovornosti za brojna nepočinstva, dok ga njegove udvorice u činu apsolutne poniznosti i najdubljeg moralnog pada po svaku cijenu brane, poništavajući time i sopstvenu ličnost. I zato ostaje da se nadamo da bi povratak jedne takve strukture na vlast bio sramota koju slobodoljubivi građani Crne Gore, nakon što su posle tri decenije konačno dočekali oslobođenje od režima DPS, ne bi dopustili.

(Glas javnosti)

9 Comments
 1. stevokokot komentariše

  Sta je srbi frka zbog Mila

  15
  36
  1. Bane komentariše

   Koga je frka od prdnjave?

   33
   8
 2. Razmišljanje komentariše

  Većina teksta je bazirana na komentarima sa raznih portala. A da je jedno istina, to je da će se DPS vratiti jači nego ikad, i da svi napadi na M.Đ. i ideologiju Crnogorstva su doveli do jačanja a ne slabljenja i raspada suverinističke strukture. Za to je najviše kriva SPC i njena ideologija koja se posmatra kao glavni neprijatelj Crnogorstva kao i i bivstvovanja svih ostalih naroda, a samu je sebe predstavila kao alat za napad države, gori nego 1941. Umni ljudi iz Srbije su upozoravali svetosavske krugove o ovom rezultatu, ali on se upravo dešava. Ovo je druga faza zaokruživanja nacionalnog identiteta Crnogoraca, koja je neprovratna. A ta faza dovešće i do promjena u Srbiji, jer će krqhov svetosavlja u CG, doći će nq red i na javnost u Srbiji da se preispita i vrati u realnost i neku novu ideologiju.

  14
  33
  1. ZIK komentariše

   Dukljanska nacionalna manjina ne razdvaja san od jave.

   4
   2
 3. Andrija2010 komentariše

  nikad vise DPS sa vise op 7 mandata.i to je upitno ako se procesuiraju oni koji su krali i zaposljavali najblize…to je mah.i ovih su izbora krali.kupovali pritiskali molili i eto…

  32
  8
 4. Montenegro komentariše

  Haha, crknite dusmani, i posle Mila, Milo!!
  Jedan i jedini!
  Da je vjecna Crna Gora!

  14
  24
 5. Mrkel komentariše

  Vise nikad on nece biti jak ko sto je bio. Evo smirilo se i ono izazivanje po Crnoj Gori. Sad krece rastakanje DPS cim skupstina se formira i pocne smjena ovih korumpiranih direktora.. A kad se oslobodi sudstvo krece i bjezanija izCG.. No nece biti mjesta za sve zato su ovih danaa ipreletaanjaiz partija i napustanja aktivna. I Milica hoce da usicari vidi koliko je sati

  19
  5
 6. Mrkel komentariše

  Sam Milas jepriznao da nemaju 70 k realnih glasova

  19
  3
 7. Milan1 komentariše

  Zbogom Milogorac, dosta je kriminala i mržnje među braćom.

  7
  1
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.