Gazivoda usmrćen sa 14 hitaca iz heklera

0

 

Andrija Gazivoda (31) sa Cetinja ubijen je iz heklera u ponedjeljak veče oko 20.50 časova na Cetinju ispred teretane koja se nalazi u sklopu Sportskog centra „Lovćen“.

Na njega je pucano iz neposredne blizine, ali nije poznato da li je napadač bio sam i da li je koristio vozilo. Ubica je ispalio 15 hitaca, a Gazivodu je pogodilo 14 metaka. To su prvi rezultati istrage o ubistvu Cetinjanina za kojeg istražitelji vjeruju da je bio u prijateljskim relacijama sa osobama iz kavačke kriminalne grupe.

Kako nam je nezvanično saopšteno, ovaj mladi sportista bio je blizak sa više osoba koje se sumnjiče za najteža krivična djela, a označene su kao članovi organizovane kriminalne grupe, pa će inspektori provjeriti da li se tu krije motiv zbog kojeg je likvidiran Gazivoda.

Inspektorima i tužiocima dodatno otežava istragu to što dio gdje je Gazivoda stradao nije pokriven nadzornim kamerama, tako da će o zločinu istražitelji morati da se informišu operativno i uz analizu posrednih tragova. Andrija Gazivoda se bavio podvodnim ribolovom, predstavljao je Crnu Goru na takmičenjima u inostranstvu i bio je aktivni borac protiv krivolova.

Gazivoda je sin Vasa Gazivode (62), koji je ranjen 27. septembra 2018. godine u Budvi.

Na njega je tada, kako je policija saopštila, pucao Filip Mitrović (25) iz Nikšića. Prišao je žrtvi motorom i ispalio pet hitaca koji su Gazivodu pogodili u noge.

Nekoliko dana kasnije budvanski policajci uhapsili su Mitrovića zbog pokušaja ubistva Gazivode i B.A.

– Sumnja se da je Mitrović na ulici Slovenska obala iz vatrenog oružja – pištolja ispalio više hitaca u pravcu Vasa Gazivode. i B.A. ispred štanda koji je vlasništvo oštećenog V.G. Tom prilikom Gazivoda je zadobio teške tjelesne povrede dok je B.A. jedan projektil okrznuo duksericu koju je nosio. Mitrović će, uz posebni izvještaj kao dopunu krivične prijave, biti priveden državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično djelo – kazali su tada iz policije.

Dodali su da će osim Mitrovića, biti procesuirana i N.R. (46) iz Budve koja je, kako se sumnja, pokušala da izbriše video materijal sa DVR uređaja u jednom ugostiteljskom objektu u blizini lica mjesta, čime je, sumnja se, počinila krivično djelo sprečavanje dokazivanja.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.