Garčević: Sveto Martinović je čovjek čiji je rad i zalaganje ostavilo neizbrisiv trag u Vasojevićima

0

Sa velikom radošću i ponosom primili smo vijest o nagradi koju je krovna institucija svih Vasojevića Udruženje Vasojevića „Vaso“ dodijelilo je prosvjetnom radniku Svetu Martinoviću odlikovanje Medalju sa likom Vasa Vasojevića, u znak priznanja za izuzetan doprinos očuvanju naše bogate kulturne i istorijske baštine, kao i za neumorni rad na napretku i razvoju Vasojevića.

Saopštenje udruženja Vasojevića prenosimo integralno:

Sveto Martinović je čovjek čiji je rad i zalaganje ostavilo neizbrisiv trag u svim aktivnostima u kojima je djelovao. NJegova neumorna predanost i istrajnost u radu kao prosvetnog radnika, ali i kao aktivnog člana naše zajednice, doprinijeli su unapređenju obrazovanja i kulture, i očuvanju tradicije Vasojevića.

Posebno je značajan njegov doprinos u organizaciji okupljanja na Bukovoj Poljani, Sveto je svojim trudom i zalaganjem uspeo da inicira i realizuje izgradnju crkve Lazarice, spomenika palim Vasojevićima u bici na Bukovoj Poljani 1877. godine, kao i konaka za sveštenstvo naše Crkve. Ovaj kompleks na Bukovoj poljani ne predstavlja samo fizičko mjesto već simbol našeg zajedništva, istrajnosti i poštovanja prema precima.

Sveto Martinović je ne samo učitelj i vaspitač već i čuvar naše istorije i kulture. NJegova misija da obrazuje mlade generacije, istovremeno ih podučavajući vrijednostima tradicije i patriotizma, ostavlja trajan uticaj na sve koji su imali privilegiju da ga poznaju i uče od njega.

Sveto Martinović, čak i danas sa svojih devedeset godina, ostaje neumorni nejmar koji i dalje stvara i doprinosi zajednici. NJegova vitalnost i energija, koje pokazuje u ovim poodmaklim godinama, su izvor inspiracije za sve nas. Bez obzira na godine, Sveto nastavlja da bude aktivan i angažovan, pokazujući da istinska strast i posvećenost ne poznaju granice vremena – zaključio je Radko Garčević predsjednik Udruženja Vasojevića Primorja i Boke

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.