Funkcioner DPS-a pobrkao Božić i Vaskrs: Čestitao vjernicima simbol rađanja, iako sjutrašnji praznik simbolizuje pobjedu nad smrću!

1

Ivan Mitrović, koga u Nikšiću, kako saznajemo, zovu Kapelo, jer je svojevremeno izjavio kako je kapela u Ozrinićima (prigradsko naselje) najljepši objekat koji se gradi u Nikšiću, opet je briljirao svojim intelektom i opštim obrazovanjem koje na svakom koraku isijava iz te grandiozne ličnosti grada pod Trebjesom.

Naime, Mitrović je, kao predsjednik OODPS Nikšić, čestitao nastupajući Vaskrs sugrađanima rekavši kako je taj praznik simbol rađanja.  Svako, iole obrazovan, zna da je Božić hrišćanski praznik koji simbolizuje rađanje a da je Vaskrs praznik koji simbolizuje pobjedu nad smrću. Ipak, neki tvrde, da je Mitrović krvavi radnik na sebi, poput Milivoja Katnića, i da je njegov napredak evidentan jer su ga do prije koju godinu redovno nalazili po šumama u okolini Nikšića, kako na Veliku subotu bere badnjak.

Ostalo je još malo da poradi na ovoj temi kako bi znao najosnovnije stvari. Naravno sami Vaskršnji pozdrav u svojoj čestitki nije koristio jer ni sam nije bio siguran da li se kaže RODI ili VASKRSE ali je obećao svom članstvu i saradnicima da će i tu diferencijaciju savladati do sledeće godine.

Naravno, poželio je srećan praznik i sveštenstvu pravoslavne vjere, valjda svjestan da je u pitanju pravoslavni Vaskrs. Naravno, samo intelektualac Mitrovićevog nivoa mora i da potvrdi da je sveštenstvo koje slavi pravoslavni Vaskrs, pravoslavne vjeroispovjesti. Još uvijek, kako smo čuli, među takvim ubraja i odeljenje milicije za antipravoslavna pitanja predvođeno Mirašem Dedeićem. Ali, dobro, nećemo sad zalaziti u sitna crevca čovjeku koji toliko radi na sebe.

Teško da Mitrović i slični njemu mogu da sagledaju značaj najvećih hrišćanskih praznika, pogotovo Vaskrsenja, ali lako zauzimaju pozicije autoriteta koji o tome odlučuju.

1 Comment
  1. Lange komentariše

    OVAJ MONGOLOID DA JE REKAO ISPRAVNO JA BIH SE PREPAO.OVAKO ISPADE DA GOVNO JEDE GOVNA.I JEBEM MU SVU FAMILIJU MITROVIĆA A JEBAĆEMO MU JE SIGURNO SAMO DA PRODJE OVO

    5
    4
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.