Funkcioner Demokrata nezakonito prihodovao 3.000 evra

0

Predsjednik Skupštine opštine Budva i funkcioner Demokratske Crne Gore Krsto Radović nezakonito je prihodovao 3.240 evra tokom 2018. godine, utvrdila je Agencija za sprečavanje korupcije.

Radović je taj iznos prihodovao kao član izvršnog odbora Turističke organizacije Budva u 12 mjesečnih rata po 270 evra, čime je kao javni funkcioner prekršio Zakon o sprečavanju korupcije.

Od novembra 2016. i lokalnih izbora Radović je bio odbornik vladajuće koalicije, da bi 19. januara ove godine, u skladu sa koalicionim sporazumom, preuzeo funkciju predsjednika SO Budva od Đorđija Vujovića nakon rotacije na čelu prijestonice turizma kada je Dragana Krapovića (DCG) zamijenio Marko Bato Carević iz Demokratskog fronta.

Krsto Radović je pisanim putem izjavio da će sav ostvareni prihod uplatiti u državni budžet i da je zbog toga već kažnjen novčano sa 365 eura od strane Suda za prekršaje u Budvi. Takođe, podnio je ostavku na članstvo u TO Budva.

Član izvršnog odbora Turističke organizacije Budva bio je od aprila 2017. godine. Kazna za kršenje ovog zakona iznosi od 500 do 2.000 evra.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.