Funkcioner Crnogorske narodne partije optužen za ratni zločin

0

Specijalno tužilaštvo u Prištini podiglo je optužnicu protiv Zorana Đokića (48), generalnog sekretara Crnogorske narodne partije Kosova (CNPK), potvrđeno je portalu “Kosmet info”.

Tužilaštvo Đokića tereti za navodni ratni zločin nad Albancima tokom sukoba 1998-99. godine.

Za njega se navodi da ima prebivalište u Beogradu i da je bio “dio srpske paramilitarne grupe” u Peći.

Tužilaštvo ga tereti da je u pećkom okrugu, ulazio u kuće Albanaca i zastrašivao ih, prisiljavao da napuste domove, pljačkao i ubijao.

Đokić je uhapšen 1. fenruara na administrativnom prelazu Jarinje i od tada je u pritvoru u Peći.

Predsjednik Narodne crnogorske partije Kosova (NCPK) Lazar Radulović, potvrdio je neposredno nakon njegovog hapšenja da je Zoran Đokić generalni sekretar te stranke, navodeći da je zatečen informacijom da je lišen slobode.

Đokić je po hapšenju, na saslušanju u Osnovnom sudu u Peći odbacio navode tzv. specijalnog tužioca Kosova* da je počinio zločin tokom rata u pokrajini 1999. godine.

Radulović, šef Đokićeve stranke, kazao je ranije da je siguran ovaj nije počinio nikakv zločin na Kosovu“.

Đokić je poslije sukoba na Kosmetu, kao raseljeno lice više od 10 godina živio u Kosovskoj Mitrovici, poslije čega se sa porodicom preselio u Beograd.

On je prije nego će biti uhapšen krenuo u Kosovsku Mitrovicu da sina odvede kod bake, gdje je trebalo da boravi za vrijeme školskog raspusta.

Ćutanje režima u Podgorici

Crnogorska narodna partija Kosova ostvaruje blisku saradnju sa vlastima u Crnoj Gori, a ambasada Crne Gore u Prištini obaviještena je o hapšenju generalnog sekretara te stranke neposredno pošto se ono dogodilo.

Ipak, niko se u ime zvanične Podgorice do danas nije oglasio ovim povodom. Ćute i na podizanje optužnice.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.