Fudbalska liga se nastavlja 1. ili 2. juna, poništeno takmičenje u Kupu

0

Telekom 1. CFL trebalo bi da se nastavi 1. ili 2. juna, dok će takmičenje u Kupu biti poništeno zbog suženog kalendara usljed pandemije korona virusa – saznaje Arena.

To su prijedlozi FSCG koji je danas održao sastanak sa predstavnicima prvoligaških klubova u prostorijama ,,kuće fudbala“.

Klubovi su dobili uputstva da se pridržavaju propisa oko organizacije treninga koji mogu da se održavaju od danas do 18. maja u grupama, uz obavezno održavanje socijalne distance.

Potom će treneri imati nešto manje od dvije sedmice za normalne fudbalske treninge, što će iskoristiti za uigravanje i pripremu ekipe za nastavak takmičenja.

Posljednje kolo prvoligaškog karavana odigrano je 7. marta, a od tada traje prekid zbog straha od zaraze virusom kovid-19.

Takmičenje u Kupu stiglo je do polufinala, ali Budućnost, Petrovac, Sutjeska i Podgorica neće imati mogućnost da se bore za trofej jer će neće biti nastavka.

Do kraja prvenstva ostalo je 13 kola, a sezona bi trebalo da bude završena do 17. jula, što znači da će se igrati po ubrzanom ritmu – na svaka tri ili četiri dana.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.