Fudbalska Crna Gora: U susret izborima u FSCG mnogo neriješenih pitanja

0

Ima još mnogo pitanja koja želimo postaviti, a tiču se organizacije liga, sistema takmičenja, rejtinga lige, kvaliteta i rada sa mladim igračima, rezultata selekcija, pomoći klubovima, stručnoj organizaciji i edukaciji i slično, navode iz Fudbalske Crne Gore

Fudbalska Crna Gora obratila se javnosti otvorenim pismom, povodom stvari vezanih za trenutnu situaciju oko izbora na nivou Fudbalskog saveza Crne Gore i oko stvarnog stanja u kom se nalazi najmoćnija sportska institucija u Crnoj Gori.

Kako navode iz Fudbalske Crne Gore, inspekcija za sport je između ostalog naložila FSCG i predsjedniku Saveza kao odgovornom licu, da u roku od 30 dana organizuje novu sjednicu Skupštine Udruženja klubova FSCG Sjever, obavještenjem od 7. juna kao i rešenjem od 11. juna.

– Kako pomenuta institucija ćuti i još uvijek nije ništa preduzela povodom date direktive od nadležnog inspekcijskog organa tim povodom postavljamo nekoliko pitanja vezanih za to kao i za stvarno stanje u ovoj instituciji:

1.Zašto FSCG nije postupio po nalogu inspekcije za sport i zakazao novu sjednicu Skupštine UK FSCG Sjever?

2.Zašto je ponovljena sjednica Udruženja trenera Sjever odrađena na identičan način kao već poništena bez javnog poziva i poziva svih trenera iz klubova sjeverne regije?

3. Zašto je FSCG na listi najvećih poreskih dužnika Uprave prihoda i carina? Saznanje iz saopštenja Uprave i iz intervjua direktora Uprave. Kada će nadležni organi ispitati poslovanje FSCG i utvrditi stvarno činjenično stanje ove sportske organizacije?

4. Zašto je FSCG potrebna podrška istaknutih političkih lica, poput partijskih čelnika prilikom izbora u regiji Centar i regiji Sjever, kao i ostalih partijskih aktivista koji su obezbjeđivali podršku čelniku FSCG ispred klubova na nivou regija. Zašto IO FSCG od 12 članova ima 10 visokih partijskih zvaničnika?

5. Šta je sa infrastrukturnim objektima koje je samostalno ili u saradnji sa lokalnim samoupravama gradio ili izgrađuje FSCG? Kada će ti projekti doći na provjeru kod nadležnih organa koji se bave pitanjima odrađenih konkursa, sastava komisija za odlučivanje, istih izvođača radova, probijenih rokova, uvećanja cijene koštanja? (Kuća fudbala, stadion na Cetinju, izgradnja tribina na više stadiona)

6. Ko su sve zaposlena lica i sa kojim stručnim zvanjima na pozicijama u okviru raznih odeljenja FSCG?

7. Kako se i ko vrši izbor stručnih lica, selektora i trenera, kao i igrača po selekcijama FSCG?

Ima još mnogo pitanja koja želimo postaviti, a tiču se organizacije liga, sistema takmičenja, rejtinga lige, kvaliteta i rada sa mladim igračima, rezultata selekcija, pomoći klubovima, stručnoj organizaciji i edukaciji i slično. A o tome ubrzo nekom drugom prilikom – zaključili su iz Fudbalske Crne Gore.

(Dan)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.