Fudbaler Lokomotive, Marko Rakonjac, na udaru zbog izjave da su Crnogorci, Srbi i Rusi bratski narodi

5

Dokle ide ludilo i antiruska histerija na svojoj koži je osjetio mladi reprezentativac Crne Gore, Marko Rakonjac. Talentovani napadač, pojačanje moskovske Lokomotive, govorio je za „Meč TV” o zajedničkoj istoriji Crne Gore i Rusije. Njegova izjava je nakon toga naišla na negodovanje pojedinih portala i dešebrižnika na društvenim mrežama.

Nisam mnogo čitao istoriju, jer sam vanredno završio školu, ali na nivou porodice to je usađeno u nas. Mene su vaspitavali da su Srbija, Crna Gora i Rusija isto. Imamo zajedničku istoriju, to se vidi u sportu, kada navijači okače transparente“, rekao je Rakonjac za „Meč TV”.

Pojedinci su poručivali Rakonjcu da priča samo u svoje ime a ne u ime svih Crnogoraca. Rakonjac je upravo pričao samo u svoje ime.

Marko je kasnije za „Vijesti” rekao da mu nije milo što je njegova izjava dobila političke konotacije.

Svako ko me zna, zna dobro da se ja ne bavim politikom i da me politika apsolutno ne zanima. U intervjuu za ruske medije sam rekao da Crnogorci vole da posjete Rusiju, kao i da dosta Rusa živi u Crnoj Gori. Na pitanje o vezama Srbije i Rusije, rekao sam da sam na utakmicama dok sam igrao u Srbiji vidio dosta transparenata koji su povezani sa Rusijom, i da znam da su to bratski narodi. Neke stvari su izvučene iz konteksta i ja sam uvučen u priče koje me ne zanimaju. Fudbaler sam, igram i družim se sa momcima svih nacionalnosti, a svako ko se bavi fudbalom zna da smo u našem svijetu svi isti i jednaki, a da nas politika apsolutno ne interesuje. To što je neko iskoristio dio mog intervjua da stvara aferu ili neke podjele – žao mi je i krivo zbog toga, jer sam ja daleko od tih priča”, kazao je Rakonjac.

Posebno je naglasio činjenicu da je reprezentativac Crne Gore već skoro deceniju.

Prije svega, volim svoju Crnu Goru za koju igram od svoje 13. godine u svim reprezentativnim selekcijama i dres nacionalnog tima nosim sa posebnim ponosom, što je u fudbalskom i uopšte sportskom svijetu i normalno”, rekao je Rakonjac.

 

5 Comments
 1. Dekson komentariše

  Marko ne pravdaj se fukarama. 70 posto Crne Gore misli isto što i ti, ali im se glas ne čuje od lajavaca Milovih.
  Živ i zdrav bio, uspješnu karijeru da imaš i sve najbolje ti želi većinska Crna Gora.

 2. Q komentariše

  Bravo Marko ti si čestit mladić a ne šovinistička svinja.

 3. ATLAS komentariše

  BRAVO MARKO ! POSTENA CRNA GORA JE UZ
  TEBE ! REKAO SI ISTINU ! P.S. Pozdrav za Deksona !

 4. Vuksan Lekić komentariše

  Rakonjac je pričao u svoje ime, ali i u ime
  svakog Crnogorca koji nije Montenegrinac.
  Samo čketinepi,koje se uvlače i šlihtaju DPSu
  i sličnima, kažu drugačije.
  Živ bio,momče

 5. Sebastijan komentariše

  A to je treba da kaže ?
  Da smo braća sa Englezima !??

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.