Francuska ambasadorka uručila orden akademske palme Republike Francuske profesorici Ivoni Jovanović

0

Profesorka francuskog jezika Ivona Jovanović primila je orden akademske palme Republike Francuske, koji je uručila ambasadorka Francuske u Crnoj Gori, gospođa An-Mari Maske (Anne-Marie Maskay), u Rektoratu Univerziteta Crne Gore, u prisustvu rektora Vladimira Božovića i prorektorke Sanje Peković .

Takođe, u  Rektoratu je održana prezentacija vodiča „Prijedlog neobične maršrute na Balkanu – Crna Gora i Srbija“ (Izdavačka kuća L’Harmattan, februar 2024), novi vrhunac strastvenog rada profesorke Jovanović.

Ambasadorka Francuske je istakla nepokolebljivu posvećenost gospođe Jovanović u promovisanju bogatstava Crne Gore i francuskog jezika, u turizmu i kroz turizam.

– Svojim djelovanjem, gospođa Jovanović je doprinijela izuzetnoj vidljivosti francuskog jezika i kulture u Crnoj Gori i jačanju odnosa između naše dvije zemlje – poručila je francuska ambasadorka.

Ivona Jovanović  je doktorka filologije i predaje od 1999. godine na Univerzitetu Crne Gore. Ima akademsko zvanje profesora. Predaje francuski jezik i predmete vezane za komunikologiju i kulturu na Filološkom fakultetu u Nikšić u i na Fakultetu za turizam i hotelijerstvo u Kotoru, gdje je bila prodekanica, od 2018. do 2020. godine.  Autorka je brojnih publikacija, među kojima su dvije monografije koje se odnose na francusko-crnogorske kulturne odnose.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.