Forum građana Crne Gore iz Švajcarske i EU: Režim u Podgorici protjerao mlade iz države!

Forum građana Crne Gore iz Švajcarske i EU: Režim u Podgorici protjerao mlade iz države!

Forum građana Crne Gore iz Švajcarske i Evropske unije uputio je otvoreno pismo predsjedniku države Milu Đukanoviću i predsjedniku Vlade Dušku Markoviću.

Pismo objavljujemo integralno.

Gospodo,

Mi smo lojalni građani Crne Gore razasuti širom EU a i šire, što vi zovete “Crnogorska
Dijaspora” smo sastavni i nedjeljivi dio države Crne Gore i njene populacije te nijesmo i nećemo nikada zaboraviti našu matičnu državu jer rezervne nemamo.

Dolazimo redovno u Crnu Goru. Plaćamo porez na imovinu i sve ostale dažbine predviđene državnim zakonima. Uz to treba reci da čuvamo socijalni mir u Crnoj Gori. Donosimo svake godine vise od 520 miliona eura što kontroliše narodna banka Crne Gore.

Pored toga još dođe oko 220 do 250 miliona prilikom naših dolazaka.

Dajemo do znanja da crnogorsku Dijasporu sačinjavaju Srbi, Crnogorci pravoslavne vjeroispovijesti kao i drugi narodi islamske i katoličke vjeroispovijesti.

Mi smo svi okrenuti i srcem i bićem prema našoj matičnoj državi Crnoj Gori.

Zato imamo legalno pravo na: obraćanje, mišljenja, reakcije, komentare i zahtjeve. Nažalost vi i vaša nakaradna partija koja ne zasluženo nosi ime DPS.

Podijelili ste nas na podobne i nepodobne. Na one sa kojima možete manipulisati što i dalje radite i na one koji znaju da razmišljaju svojom glavom.

Mi dobro pratimo sva zbivanja u Crnoj Gori kako politička tako i na međunarodnom, privrednom ekonomskom planu.

Vašim dolaskom na vlast privatizovali ste sva velika preduzeća po sistemu mondijal globalizacije i kasnije prodali uzimajući profit. Narod ste ostavili bez posla i bez hljeba.

Doveli ste ga do siromaštine i gladi. Zavadili ste ga i podijelili da bi lakše sa njim upravljali. Enormno ste se obogatili vi vaši bliži stvarajući ogromni kapital sa platom od jednog prosječnog evropskog radnika ili manjom.

Doveli ste privredu i ekonomiju u drastično stanje. Državu ste prezadužili sto i dalje svjesno radite. Ti dugovi prelaze vise od 6800 dolara po glavi stanovnika sto je neprihvatljivo i za države sa stabilnom ekonomijom.

Prodali ste sve elitne lokacije na crnogorskom primorju strancima za sume novca samo vama poznate uzimajući dio toga za sebe. Poznato je da ste od međunarodnih donacija svojevrjemeno prisvojili dio novca i napravili transfer na strane banke umjesto u oporavak i razvoj privrede i ekonomije CG.

Zaustavili ste proizvodnju. Izvoz je minoran i pokriva tek 16% uvoza. Prouzrokovali ste veliku nezaposlenost. 45.000 evidentiranih na birou rada.

Dodatno još 12 do 15000 o kojima niko ne vodi brigu. Pritom uvozite stranu radnu snagu. Penzioneri žive sa ponižavajućim primanjima i uslovima života.

Kreirate izmišljena nova radna mjesta i razne nepotrebne službe za partijske kadrove
na štetu države i naroda. Mladi i obrazovani ljudi koji imaju potrebu da rade i stvaraju bez partijskih primjesa i političkog opredjeljenja ne mogu naći posao.

Takvi odlaze na put bez povratka. Sa kartom u jednom pravcu. Od 2006 godine Crnu Goru je napustilo 50.000 građana. Za period od 14 godina po kalkulaciji matematičke filozofije o natalitetu Crna Gora je izgubila više od 75.000 stanovnika. Sve ste ovo radili pod motom “Evropska demokratska i prosperitetna Crna Gora” bacali ste prašinu u oci sopstvenom narodu manipulišući ga. Osmislili ste i političke procese da bi ste uništili političke protivnike.

Nijeste nikada obnovili konvenciju o zdravstvu sa Evropskim državama za potrebe svojih građana zvanih DIJASPORA. Nije vam sve ovo bilo dovoljno. Okomili ste se na imovinu Mitropolije crnogorsko primorske koja je bila nosilac crnogorske državnosti kroz vjekove.

Prošle godine ste usvojili nakaradni zakon o devastaciji njene imovine u CG.

Tom prilikom ste uhapsili više poslanika opozicionog bloka koje je narod birao. Time ste prekršili ustav Crne Gore.

Related posts

4 Comments

 1. Kafanski filozof

  Ne treba njemu mladi, samo kostaju!.
  Sve bi on iz Crne Gore isterao!.
  Samo da ostane na vlast!.

  10
  Reply
  1. Protiv Mila

   Kako je glava od one boce iz Niksica hahahah
   Rasule se komite ko crijeva hahahah
   Tako tako mlatite se zbog mila kriminalca..super ste hahahha

   Reply
 2. Traktorist

  Nervira me laprdanje klerocetnickofasisticke bratije koja napada SVETU NAM CG, a ne pada im na pamet izaci na granicu karlobag karlovac virovitica, ne pada im na pamet sveta srpska zemlja od karlobaga do srpskog dubrovnika, ili ce biti da hrvati nekomu razguzise kevu

  Reply

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *