Finale izborne trke u Nikšiću: Sabiranje glasova i borba između tri velike koalicije

54

Nikšićki izbori koji se održavaju u nedelju, prvi su lokalni izbori nakon poraza autokratskog sistema DPS-a. Ta činjenica bila je dovoljna da ih lansira u orbitu najvažnijih tema u zemlji. Domaći analitičari smatraju da DPS Mila Đukanovića ove izbore vidi kao šansu da pokažu da su i dalje kao stranka jak politički faktor u zemlji, dok demokratske snage idu na potvrdu velike avgustovske pobjede naroda.

Zbog važnosti koje izbori imaju za Nikšić i čitavu Crnu Goru, došlo je i do ozbiljnog “ukrupnjavanja” nikšićke političke scene, te isticanja tri glavna izborna konkurenta: Narodna koalicija “Za budućnost Nikšića” na čelu sa poslanikom DF-a Markom Kovačevićem, izborna lista “Evropski tim za Nikšić” koju predvodi bivša DPS ministarka nauke Sanja Damjanović i koaliciona listu koju vodi poslanik Demokrata Momo Koprivica. U kampanju su aktivno uključeni i nosioci najviših državnih funkcija u zemlji – premijer, predsjednik, predsjednik Skupštine, kao i lideri stranaka parlamentarne većine, a brojni mediji ovu činjenicu opserviraju i kao uvid u neformalno pregrupisavanje političke scene na državnom nivou u sledeće tri kolone:

Koalicija stranaka okupljenih oko predsjednika države;
Narodna koalicija parlamentarne većine “Za budućnost Crne Gore”;
Pro- vladina koalicija Bečić – Krivokapić (prema projekciji “Vijesti” koju su Demokrate reklamirale na svojoj zvaničnoj stranici, ovom bloku pripada i vicepremijer Abazović).

DPS poslije dugo vremena bez Milovog imena u nazivu nikšićke izborne liste ali sa njim u kampanji

Na glasačkom listiću poslije dugo vremena neće se naći ime Mila Đukanovića. Pretpostavlja se da je to učinjeno sa namjerom da se dijelu izgubljenih birača DPS-a olakša potencijalno zaokruživanje rednog broja pored ove liste. To može predstavljati i pokušaj da se zaustavi prelivanje Đukanovićeve nepopularnosti u zemlji na lokalni nivo. Ipak, on je, posebno u poslednje dvije sedmice, aktivno uključen u kampanju, što se može tumačiti kao njegova poruka ostatku stranke – da je i dalje šef. Ovo nije naišlo na široko odobravanje u koaliciji, što otkriva i podatak da određeni visoki funkcioneri vodeće opozicione stranke na državnom nivou, nisu uključeni u kampanju, dok neki imaju prilično kolebljiv odnos. Sve to upućuje na pretpostavke da bi rezultat mogao da posluži svim strujama za – uvod u rasplet odnosa unutar stranke i koalicije.

Politički ekstremizam kao osnovna odrednica DPS-a; Na meti Đukanovićeve retorike: SPC, koalicija “Za budućnost Nikšića”, Srbija…

Đukanović je u svojim javnim nastupima ponovo zasuo javnost radikalnim izjavama i agresivnim stavovima. Na udaru su se našli SPC, koalicija “Za budućnost Nikšića” ali i zvanični Beograd. Time je aktuelni predsjednik države nastavio svoju politiku sukobljavanja, koja je poražena na izborima prošle godine. Prema ocjenama analitičara političke situacije, proizvodnja tenzija od strane bivše vladajuće stranke, otkriva njihovu sumnju u rezultat, a kod Đukanovića se više ne osjeća ambicija ni da se približi osvajanju većine, a kamoli da to pokuša, već da svojim izjavama želi da dugoročno pojača ideološle podjele i produbi krizu u zemlji. Kada se tome doda činjenica da je tzv. “Komitsko-patriotski” pokret revizionističkom koreografijom i agresivnom retorikom imao dominantno mjesto u predizbornoj kampanji ove liste, posebno kada su u pitanju mediji i društvene mreže, može se reći da je time politički ekstremizam postao osnovna odrednica političkih snaga koje DPS predvodi. Vodeća opoziciona stranka na ovaj način je sebe formatirala kao jednu vrstu agresivne političke manjine sa koalicionim kapacitetom koji je nedovoljan da privuče i primi bilo koji faktor van svoje ideološke orbite. Riječju, DPS djeluje “ideološki začauren”.

Ukrupnjavanje scene i sabiranje snaga: Najveća koalicija u istoriji Nikšića

Jedan od najupečatljivijih odgovora na politički ekstremizam i ostavštinu DPS-a, nikao je u formiranju koalicije “Za budućnost Nikšića”, najveće u istoriji ovog grada. Koaliciju čini čak 11 konstituenata: Nova srpska demokratija, Demokratska narodna partija, Socijalistička narodna partija, Pokret za promjene, Radnička partija, Ujedinjena Crna Gora, Jugoslovenska komunistička partija, SRS, Socijalisti CG, Partija penzionera i invalida rada i pokret “Za život Nikšića” koji čine brojni i ugledni nikšićki ljekari, profesori, ekonomisti. Listu su podržali i mnogi nikšićki sportisti, kao i poznati ekološki pokret “Ozon”, koji je svoj “zeleni plan” integrisao u program za preporod Nikšića. Ovu listu predvodi mladi političar iz Nikšića – Marko Kovačević, poslanik NSD i DF, koji je više puta hapšen tokom litija i zbog isticanja trobojke. Pored kontinuiranih polemika sa listom DPS-a, ova Koalicija je kampanju posvetila prezentaciji ambicioznog programa za ekonomski oporavak Nikšića. Njima se pripisuju i težnje da nakon izbora od zapostavljenog Nikšića naprave lidera u zemlji, uglavnom na polju ekonomije a nije izostao ni lokal – patriotski karakter kampanje, posebno u izjavama Kovačevića koji je nedavno izjavio: “Cetinje je prestonica, Podgorica glavni grad ali je Nikšić srce Crne Gore”.

Bečić proširio koaliciju, Krivokapić u kampanji Demokrata

Demokrate Alekse Bečića proširile su svoju koaliciju u odnosu na avgustovske izbore. Na lokalnom nivou u Nikšiću pridružili su im se “Plenum 083” koji okuplja nikšićke intelektualce i pokret “Ne damo Nikšić”, koji predvodi savjetnica premijera Krivokapića, zbog čega je ova lista u javnosti prepoznata kao koalicija Premijera i Demokrata. To je potvrdio i premijer Krivokapić svojim prisustvom u kampanji: direktnim uključenjem u press konferenciju Demokrata, prisustvom na promotivnom internet materijalu, kao i brojnim zajedničkim medijskim nastupima sa predsjednikom Skupštine Aleksom Bečićem. Izbornu listu “Mir je naša nacija” predvodi poslanik Demokrata iz Nikšića Momo Koprivica, nekadašnji asistent u nastavi na Pravnom fakultetu Univerziteta Crne Gore. Koprivica je naglasak u kampanji stavio na obračun sa korupcijom i kriminalnom, što ujedno predstavlja i dominantni narativ predizborne kampanje Demokrata.

Odjeci predizborne debate na TV “Vijesti”

Prva predizborna debata na “Tv Vijesti” bila je uskraćena za prisustvo predstavnika Demokratske partije socijalista, što je bio njihov manir i ranijih godina. Osim prezentacije izbornih programa, debatu je obilježila i verbalna polemika Moma Koprivice i Miodraga Davidovića Dake – predstavnika tzv. Narodnog pokreta koji je oštro napao predstavnike demokratskih snaga i dio nastupa posvetio uvredama na račun predsjednika Srbije Aleksandra Vučića. Koprivica je odgovorio da “njegov centar nije u Beogradu”, podsjetio da je Davidović nekada govorio hvalospjeve o Vučiću i pozvao ga da iznese svoj stav o Branu Mićunoviću, što je Davidović odbio. Glavna, finalna debata očekuje se u petak kada se očekuje i prisustvo svih nosilaca izbornih lista.

Kolone automobila sa trobojkama

U kampanji za lokalne izbore u Nikšiću nisu izostala ni određena okupljanja i performansi, uglavnom popularnim auto kolonama. Nedavno je organizovana velika auto – kolona sa trobojkama, što je bio povod za napad medija lojalnih DPS-u. Najdalje je otišla Antena M koja je za organizaciju “trobojka kolona” direktno optužila Demokratski Front, Demokrate i Uru.

Demokratska Crna Gora je na zvaničnoj stranici odlučno demantovala bilo kakve veze sa organizacijom, dok je zvanična stranica Demokratskog Fronta fotografijama događaja promovisala isti. Intenzitet okršaja u medijima i na društveni mrežama, pojačan je propagandnom RTCG-a, koja je emitovala nižerazredni propagandni uradak na temu tzv. “državnog udara”, iako je Apelacioni sud nedavno oborio ovu presudu. Propaganda RTCG-a ponovo je izazvala buru nezadovoljstva na društvenim mrežama, ali i direktne prozivke upućene na račun nove vlasti, zbog činjenice da promjene na Javnom servisu nisu počele ni šest mjeseci nakon avgustovskih izbora.

Sve ovo ukazuje na činjenicu da će rezultat izbora u Nikšiću značajno uticati na rasplet političke situacije u zemlji. A nedavno su raspisani i lokalni izbori u Herceg Novom, što je nastavak serije lokalnih izbora i definisanja odnosa političkih snaga u Crnoj Gori.

 

 

54 Comments
 1. Ja komentariše

  Ajde dabogda i sv Vasilije da ih sahranimo jednom za navijek,molim dan noć svVasilija da da razum narodu u nk jer glas za ovu gamad direktan glas sotoni.

  37
  5
  1. Todorina komentariše

   Divno ste to rekli. Da, izbori u Nikšiću nisu samo borba među političkim partijama, no i borba između dobra i zla. Zlo nakon 30 godina konačno pada.

   26
   2
   1. Ksenija komentariše

    Kao što je Morodor pao od hrabrie družine prstena, tako će DPS-ovski režim od ZBNK.

  2. Црна_Гора komentariše

   Slomiti FASIZAM Nato montenegro,Sloboda Niksicu.
   Vaskrsnuce Istorijska Njegoseva Crna Gora Srpska Sparta.
   Sloga bice poraz vragu..

  3. Obilića Poljana komentariše

   Velika koalicija Za budućnost Nikšića i lista Mir je naša nacija će demolirati “Evropski tim”.

 2. Ksilofon komentariše

  Iznenadjujuce fer i korektna analiza. Svaka cast.

  13
  9
  1. LipaLipa komentariše

   … ono sto je najbitnije u ovoj “analizi” je redosled, … po kome predstavljene velike koalicije, dps, df, debokrate K/B, … to je pozeljni rezultat, otkriva narucioca, …narucioc, uslovno dps, pripomaze, df, … medjutim, uvijek to uvijek treba, obrnuti, … u ovom “svijetu” skoro sve treba, obrnuti, … ako situaciju, obrnemo, bicemo jako blizu, real stanja, … obaska otkrivam razlog, cilj analize, … treba poslati laznu poruku, mozda, narod i povjeruje, … jasno je da demokrate K/B, vode trku, da kako, … sto nije tesko peocijeniti, dps glasaci, skontali situaciju, …dps propao, uz devizu nama revansizma, sprovodi se, … masovno se okrecu novoj, vlasti, demokrate K/B, … dps i df opcije koje ne mogu nista dobiti, … zato one. jasno se vidi, kupuju glasace, … sve, te kupovine ce se uglavnom, “isprebijati”, … ne bi blo ni pravicno, oni vlast, sami ili sa nekom. … pobjednik se sam po sebi namece, koalicija B/K, … samo oni, mogu “dobijati” glasace od obje strane (dps, df), … jedina nepoznanica, Daka, moglo bi biti nekih “iznenadjenja”, ali ne bitnih, … kako god, kalicija K/B, nema problem sa Dakom. … obrnuto, mozda ga postave i za gradonacelnika, … aj’ zdravo, …

   2
   6
 3. Milica komentariše

  Shvatio je da ga narod ne moze ocima vidjeti vise, pa aj da proba sa nekim drugim na listi…ali sve dzaba, gubi dps ! Jos samp malo do pobjede, ZBNK!

  35
  4
  1. Niksa komentariše

   Njegos bi se postidjeo Mila.

 4. Bosko komentariše

  Nista je borba izmedju Trampa i Bajdena u odnosu na ovo sta se u Nk radi…
  Strahota u sta smo se pretvorili.

  5
  8
 5. PZP Zagorič komentariše

  Rušenju DPS-a DA, Srbiji i Vučiću NE! DF do pobjede, PZP-u kao modernoj procrnogorskoj stranci mora pripasti bar 30% odbornika.

  9
  13
  1. Nikoletina komentariše

   To oko velikosrpske angažovanosti i miješanja, to je sve stiglo iz kuhinje DPS-a. O čemu drugome mogu da pričaju?

   23
   1
  2. Listantisatanista komentariše

   Ovo je garant podmetanje iz DPS kuhinje – zavadi pa vladaj.

   15
   2
 6. Analiza komentariše

  DPS je pukao. Oni bez ucjena, kradja i malverzaqcija ne bi dobili ni jedne izbore. Kicma im je pukla 30. avgusta. DPS je invalid na politickoj sceni.

  19
  3
 7. Nikoletina komentariše

  Sloboda nikada nije bila opipljivija ni bliža. Dočekali smo i to. Svi u nedjelju!! ZBNK

  22
  1
 8. Todorina komentariše

  Nikad veće koalicije u Nikšiću, dakle nikad narodu nije gore bilo, pa smo se konačno ujedinili u borbi. Do konačne slobode. Prvo u Nikšiću, zatim i u cijeloj Crnoj Gori.

  18
  1
 9. Prle komentariše

  Bježi u šumu Đuka !

  14
  1
 10. Helm komentariše

  Koalicija “Za evropski Nikšić” 27-29 %

  Srpsko-crnogorska koalicija “Za Budućnost Nikšića” 25-27%

  Narodni Pokret 🔴🔵⚪ “Za vaskrsenje Nikšića” 🐣🕊 Miodrag – Daka Davidović ✍2️⃣ 18-22%

  Građansko-konzervativna koalicija “Mir je naša Nacija – Ne damo Nikšić” Bečić-Krivokapić 15%18%

  2
  15
  1. Mirko komentariše

   Hahahaa e viđi budaletine…Dobro si se ti podnapio Neksanove džibre, blago majci 🙂

   15
   4
   1. Krsto komentariše

    Jes bogami izgleda Daka stvarno ostao bez para pa sad botove umjesto sendvičima isplaćuje u Neksan robi pa lupetaju ođe da se narod smije…

    12
    1
 11. Janko komentariše

  Ako je neki sluga, to su Demokrate, sluge američke i britanske ambasade i NATO interesa.

  4
  1
  1. Helm komentariše

   [email protected]

   Demokrate kada im novinari postave pitanje kojim jezikom govorite, šta ste po nacionalnosti … izbjegavaju da odgovore na postavljena pitanja ili odgovorw u stilu da je to intimno pitanje i pored toga što se bave javnim poslom i zato im je neko osmislio slogan “Mir je naša nacija”!

   Koalicija “Za budućnost Nikšića” je srpsko-crnogorska koalicija Mandić-Joković- Medojević

   Narodni Pokret 🔴🔵⚪ “Za vaskrsenje Nikšića” 🐣🕊 Miodrag – Daka Davidović ✍2️⃣ na lokalnim izborima nastupa samostalno i oko Pokreta se okuplja običan narod u skladu sa nazivom Poketa koji su osmislili episkopi SPC, a njegov logo odnosno znak iscrtali monasi.

 12. Marko komentariše

  Izbor je jednostavan! Za budućnost Nikšića!

  6
  1
 13. Helm komentariše

  OPTUŽBE NA RAČUN PREDSJEDNIKA SRBIJE

  Davidović: Vučić iza atentata na mene i Joanikija, DPS i DF zajedno ruše Krivokapića

  https://www.vijesti.me/vijesti/politika/519321/davidovic-optuzio-vucica-da-stoji-iza-pokusaj-atentata-na-njega-i-joanikija

  Lider Narodnog pokreta kazao da je cilj predsjednika Srbije da “zacari među svim Srbima”

  35223 pregleda508 reakcija78 komentar(a)

  10.03.2021. 11:03h

  Lokalni izbori u Nikšiću, prema riječima Miodraga Dake Davidovića, lidera Narodnog pokreta, ne mogu biti regularni, kao i da iza atentata na njega i Joanikija, koji se dogodio u decembru 2019. godine stoji Aleksandar Vučić.

  „Atentat na mene i Joanikija je izvela grupa koja je izvršila, prema srpskoj štampi, mnoga nedjela. To je grupa uzrok mnogih nesreća, a luda je glavni organizator svih pogibija. On se zove Aleksandar Vučić. Istu noć kada je bio atentat rekao sam da me izvršioci ne zanimaju, da ću sa njima piti kafu. Mene interesuju nalogodavci. Jedan od nalogodavaca po tvrđenju uhapšenih ljudi, koji su njegovi pajtosi, su sve ovo priznali. Koliko je još bilo nalogodavaca vrlo brzo ćemo saopštiti“, tvrdi Davidović.

  Zbog toga je, kazao je čelnik Narodnog pokreta, Vučić napisao 853 pamfleta i angažovao 467 botova, dovezao tri šlepera „najogavnijih postera preko ilegalnih prelaza“ i pokazao se “kao najveći drumski razbojnik“.

  „Pošto je unio zlu krv među kosovske Srbe i uveo u najveću moguću pogibiju, prešao je na Republiku Srpsku. Tamo je do krvi zavadio Stanivukovića, Šarovića i Ivanića, sa predsjednikom Dodikom. Ostala je tom zlotvoru da zavadi nas Srbe u Crnoj Gori“, optužio je Davidović i dodao da je cilj Vučića da „zacari među svim Srbima“.

  Tvrdi da je „Neksanu“ „oteta“ građevinska dozvola i da je to uradio Goran Vesić i da je Vučiću glavna tema na Odboru SNS-a bila – kako uništiti Narodni pokret.

  „Jedina slobodna oaza u čitavoj opštini i Crnoj Gori je Narodni pokret.sve su ostalo sluge i tuge koje čekaju da im neko kaže ‘Postupi po naređenju’. Mala je ova zemlja – svi sve znamo, a mi jedini imamo Isusa Hrista iznad sebe, tvorca kome smo spremni vjerno da služimo. Narodni pokret su krstili episkopi, a znak su nacrtali monasi.ova država nije država. Ovo je protektorat. Izbori nijesu i ne mogu biti regularni. Da bi država bila država ona bi zabranila ovoliko miješanje i ovoliki haos koji se u bestidnoj kampanji vodi protiv mene i Narodnog pokreta“, kazao je Davidović.

  Tu kampanju vodi, kako je kazao, Aleksandar Vučić.

  „Zamislite članove Agencije za medije iz DPS-a su glasali da se ova kampanja nastavi a kukaju kako im državu uništi Srbija. Velika koalicija DPS-a i Demokratskog fronta, zajedno ruši Krivokapića. To su svačije sluge i tuge, samo je pitanje cijene za koju će se to raditi“, tvrdi Davidović.

  Ako se nastavi, kako je kazao, miješanje Vučića, mi nećemo poštovati izbornu šutnju nego ćemo doći i protestovati na novom trgu Svetog Vasilija Ostroškog i u subotu i u nedjelju i svaki naredni dan.

  „Ovaj bezobrazluk ili se mora zaustaviti ili ćemo mi voditi kampanju na naš način“, poručio je Davidović.

  1
  6
  1. Ivi komentariše

   Dobićeš ti tužbu, pa ćeš dokazati i dovesti toga što je priznao. A na koje je grane spao, žalostan li je.

   1. tako stoje stvari komentariše

    Ovo su riječi očajnika, neka ga, nek aveta… očigledno da bogougodnog i prepodnobnog Božijeg čovijeka odredjene strukture drže u šaci, da je očigledno dobio ” ponudu koja se ne odbija” i da je ono u Beograd bila samo poruka tih moćnih struktura koju je ” bogougodni i prepodnobni dobročinitelj ” dobro svatio i da se ponaša, djeluje u skladu sa tim i tom porukom.
    Od prvog dana je jasno, da je njegov zadatak da otkine što više glasova koaliciji ZBNK a sve za račun DPS-a ! Očigledno da ne ide na terenu kako su zamisli i da su ovo očajnički potezi, ako pažljivo pročitaš te nebuloze, radi se o unaprijed pripremljenom alibiju…

    4
    2
  2. Krle komentariše

   Milo samo o Vucicu.

 14. Helm komentariše

  Svima je jasno da DPS i DF ruše Vladu Zdravka Krivokapića i spremni su zajedno da namjeste izbore u Nikšiću gdje će ove dvije koalicije DPS i DF da raspodijele opštinske mandate prvo sebi, a što ostane mandata ostalim učesnicima izbora i na kraju krajeva narod će po ko zna koji put da bude prevaren i izigran.
  DPS-u i DF-u smeta popularnost koju ima Miodrag Daka Davidović i Narodni Pokret 🔴🔵⚪ i postao im je zajednički izazov na koji nemaju odgovor osim ako se zajedno ne udruže u izbornim manipulacijama i prekrajanju izborne volje naroda.

  1
  9
  1. tako stoje stvari komentariše

   Aooooooooo što čine ovi Dakini botovi 🙂 ne znaju dje udaraju, kao ni gazda im.

   Najprije, sve pohvale i čestitke redakciji ” Borbe” što svakome omogućuju na svom portalu da iskažu svoje stavove i mišljenja, iako ta mišljenja u većini slučajeva nijesu na fonu uredjivačke politike portala i većine posjetilaca ovog portala. No, na primjeru ovog veselog Dakinog bota Helma, ta metoda se pokazala kao najdjelotvornija…treba ih samo pustiti da pišu, da se sami upetljaju u svoje laži, podvale i besmislice, kao i njihov projekat Daka ( projekat DPSa i moćnih struktura unutar BNA) to je najbolji lijek protiv te bolesti.

   No, da se osvrnem na ” činjenice” koje nam “projekat” ali i njegov vodeći bot Helm serviraju – citat : “DPS i DF ruše Vladu Zdravka Krivokapića i spremni su zajedno da namjeste izbore u Nikšiću gdje će ove dvije koalicije DPS i DF da raspodijele opštinske mandate prvo sebi, a što ostane mandata ostalim učesnicima izbora i na kraju krajeva narod će po ko zna koji put da bude prevaren i izigran.”

   Ako je sve ovo istina, da svi poavetamo kolektivno i povjerujemo u ove nebuloze, postavlja se samo jedno logično pitanje, na koje ni ” projekat ” ni njegov vodeći bot Helm, nijesu u stanju da smisleno odgovore – ako već toliko bogougodni Daka brine za Krivokapića i njegovu vladu, zašto onda ne izlazi na izbore zajedno sa Krivokapićem u istoj koaliciji, već mu je direktno suprostavljen, konkuriše mu ?

   Prosto ta gola činjenica, bode oči običnom čovijeku, toliko je to upečatljivo, da nema smisla komentarisati više išta iz famoznog obraćanja ” projekta ” ka Srbiji i Presjedniku Srbije. Samo slijep ne vidi, da ” projekat ” za račun Mila i DPS od lokalnih izbora u Nikšiću , pravi cirkus i nekakav obračun sa Srbijom i njenom vlašću. Smiješno…

   Bilo kako bilo, starom lopovu, prevarantu, hoštapleru i manipulatoru a novom neuspjelom “projektu” bliži se politički kraj a tek počeno :-)…biće mu tijesno i u vlastitoj koži, nakon što bude suočen sa rezultatima izbora i voljom naroda u Nikšiću.

   6
   1
   1. Helm komentariše

    Tako Stoje Stvari

    Odgovor da sam nečiji bot 😂

    Portal Borba zaslužuje sve pohvale, naročito je pohvalno što možete da iskažete svoje mišljenje . Prema tome, zahvaljujući vlasniku portala svako ima pravo na slobodu izražavanja i mišljenja.
    Portal Borba je postala oaza slobode koja privlači čitaoce iz bivše Jugoslavije i rasejanja.

    Zašto vam smeta gospodin Davidović, koji je izjavio da osnivanje Narodnog pokreta ne ide na ruku Milu Đukanoviću i da je sve proteste opozicije od 2015. godine on finansirao?

    Da se prisjetimo reakcija u vezi atentata na preduzetnika Miodraga Dake Davidovića i vladiku Joanikija, koja je stigla od opozicionog Demokratskog fronta (DF), u čijem saopštenju je ocijenjeno da se “atentatom koji je izvršen u Beogradu na vladiku Joanikija i Miodraga Daku Davidovića želi poslati poruka čitavom srpskom narodu”.

    DF je u političkom saopštenju ocijenio da se atentat nije slučajno desio uoči crkveno-narodnog sabora u Nikšiću (21. decembra) i neposredno nakon stavljanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti u proceduru Skupštine Crne Gore, a za koji tvrde da je uperen protiv Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori.

    Opoziciona Ujedinjena Crna Gora je ukazala da se protiv Davidovića u Crnoj Gori ne vodi ni jedan krivični postupak i da je Davidović osoba koja nikada nije krila svoj opozicioni stav “zbog čega je u nekoj vrsti egzila’ i čija je sigurnost u rodnom Nikšiću više puta bila ugrožena”.

    Da se prisjetimo izjave jednog od lidera DF-a:

    “Vučić je namjestio lažni državni udar u Crnoj Gori.

    Nije to nikakvo iznenađenje. Imaju istog političkog oca Jovicu Stanišića, istog donatora Stanka Subotića i istog savjetnika Bebu Popovića. Izvinite Andrija i Milane, ali pos'a je pos'a. Srpstvo je važno, ali droga mora da ide”

    Medojesveupravu

    Nebojša Medojević twitter 10. maj 2019.
    https://mobile.twitter.com/ekoloskadrzava/status/1355576763053604869/photo/1

    1
    5
    1. tako stoje stvari komentariše

     Baš si se potrudio Helm, to je najbolje što umjete tamo u agenciji 😉 ?

     Sve, sve , samo ne odgovori na postavljeno pitanje – ako “bogougodni i prepodobni dobročinitelj široke ruke” brine nad Krivokapićem ( kojeg je, po njegovim riječima, on postavio tu dje jest 🙂 ) i sudbinom njegove vlade, što onda ne izadje na izbore u Nikšiću na istoj listi sa njim, pa da sudeći po tvojim nebuloznim prognozama svojih 20% udruži sa navodnih njegovih 20% pa da dobiju većinu, mjesto što će obojica, tako razdvojeni ali skupa sa DPS-om dobit onu stvar od naroda, da kolektivno izbiju oči.

     Samo slijep ne vidi da ti Helm zapravo mutiš vodu za račun DPS-a i da “prepodobni bogougodni dobročinitelj” ima zadatak da otkine glasove koaliciji ZBNK, za račun i korist DPS-a. Da nije tako, taj “prepodobni dobročinitelj” bio bi na nekoj zajedničkoj listi, bilo kod Krivokapića, odnosno Bečića, kod ZBNK ili kod rodjaka Abazovića. I sigurno bi dobio više mandata, tako na nečijoj listi, nego što će ovako sam osvojiti, radeći direktno za DPS.

     Isuviše je providno, kakav Daka, kakvi bakrači, zna se ko stoji iza njega…a korisnih idiota u politici je uvijek bilo i biće. Glas za prevaranta Daku je glas za DPS, znaju to dobro ljudi, džaba ucjenjuje svoje zaposlene…džaba sve, pročitan je !

     3
     1
   2. Milica komentariše

    Daka izgleda izgubio svu pamjet, pa ne zna gdje udara. Kao ni njegovi sledbenici.

    1. Bato Nikolic komentariše

     Lista koja najbolhe saje gradu je ZA UDUCNOST NIKSICA

  2. Ivi komentariše

   Toliko si bistar da bi ti pozavidio i Šuković i Radončić, bravo lutko!

   1. Ivi komentariše

    Helm i Sotonjara su zaista veličanstven.

 15. Sotonjara! komentariše

  14og karamo cetnikklerofasiste na sav glas

 16. Pobjeda komentariše

  Milo je opet počeo da dijeli građane što mu je loša rabota…

 17. Djole30 komentariše

  Od svih navedenih DF sa Kovačevićem najozbiljniji kandidat

  1. Danica komentariše

   Naravno Djole!! Najozbiljiniji i najposteniji.

 18. Ana komentariše

  Ako da Bog i Sveti Vasilije, srpski ce se rod veseliti 14. marta. Za buducnost Niksica!

 19. Milija komentariše

  Milo je opet počeo da dijeli građane što mu je jako losa rabota…

 20. Kiki komentariše

  ZA BUDUCNOST NIKSICA!! Samo br. 4! Idemo jako u pobjedu!!!

 21. MatijaF komentariše

  Šta god DPS da uradi, nema vajde, jer je Nikšić već odlučio da ih eliminiše jednom zauvijek !

 22. Lorena komentariše

  Za buducnost Niksica!

 23. Marko komentariše

  DPS se nakrao miliona vreme je da LETE SA VLASTI!

 24. sanya261 komentariše

  Niksic je odlucio da vise nece dozvoliti sebi da pada na niske grane da njime vlada DPS, rusiteljska i lopovska stranka, koja mu nista nije dobro donijela za sve ove godine. Za buducnost Niksica, za buducnost svih nas!

 25. Luka komentariše

  DPS je invalid na politickoj sceni, za BUDUCNOST NIKSICA!

 26. Ekonomista komentariše

  Pobjednicka lista za buducnost niksica

 27. FIlip komentariše

  Koliko se samo DPS nakrao za ovolike godine, vreme je da se sklone s vlasti, a da dodju pravi ljudi za BUDUCNOST NIKSICA!!!!!

 28. Darko komentariše

  ZA BUDUCNOST NIKSICA, Samo br. 4! Idemo jako u pobjedu, MILO DOSTA JE BILO!

 29. Sanja komentariše

  MILO rusio si svijetinju……. dosta je narodu, hocemo bolje sjutra za nasu decu, BROJ 4 za buducnost niksica SVI!!!!

 30. Niksicanin komentariše

  Ove godine proljeće i promjene stižu ranije u Nikšić, Stiže 14og marta a dolazak će biti propraćen žestokim padom DPSa i veoma velikoj podršci koaliciji ZBNK

 31. Kosta komentariše

  Proljeće ove godine ima da miriše na slobodu. Svi Za budućnost Nikšića!

 32. Vujke komentariše

  Koalicija koja je okupila najhrabrije, najobrazovanije, najpoštenije, najambicioznije, najenergičnije ljude je moj izbor. Koalicija Za budućnost Nikšića!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.