Filmski obračun kod Banjaluke: Izrešetan jedan od najpoznatijih biznismena u BiH

0

Banjalučki biznismen Slaviša Krunić ubijen je sinoć u pucnjavi u mjestu Jablan kod Trna, nadomak Banjaluke, javila je BN televizija.

Banjalučki mediji prenose da su u pucnjavi ubijeni i Krunićev pratilac i jedan od napadača Željko Kovačević.

Banjalučke “Nezavisne novine” objavile su da je Krunić primljen u teškom stanju na Univerzitetsko – klinički centar Republike Srpske, ali je podlegao povredama.

U njega je, prema nezvaničnim saznanjima, ispaljeno više hitaca, a navodno se radilo o sačekuši. U pucnjavi je ubijen i jedan od ubica Željko Kovačević, potvrđeno je ATV-u, koji je od ranije dobro poznat policiji.

Bio je hapšen u akciji “Strijelac” zbog optužbi za provale i krađe na području Banjaluke. Odslužio je i 11 godina zatvora zbog razbojništva, a Interpol iz Zagreba za njim je raspisao potjernicu zbog pokušaja ubistva i pljačke.

Ubijeni Krunić je bio vlasnik više firmi, između ostalih, agencije za obezbjeđenje objekata “Sektor sekjuriti”, kao i lanca pekara “Žitopeka”.

“Bilo je pravo ratno stanje”

Kako pišu Nezavisne novine, ubice su sačekale Krunića pred ulazom na porodično imanje u mjestu Jablan kod Trna, a zatim u njegov automobil ispucali više rafala.

Izvor iz istrage otkriva da je sačekuša bila sa dvije različite strane. Napadači su čekali da auto u kojem su bili Krunić i mladić Ž. P. uspori, a zatim su ispucali nekoliko rafala u Krunićevu “tojotu”.

U razmjeni vatre ubijen je Krunićev radnik obezbjeđenja Ž. P. iz Pala i jedan od napadača. “Očigledno je da se radilo o unaprijed pripremljenoj likvidaciji. Tačan broj napadača, kao i vrsta oružja iz kojeg su pucali biće poznata nakon uviđaja”, ispričao je izvor iz istrage.

Mještani su za Srpskainfo ispričali da su oko 22.30 čuli više rafala koji su došli iz pravca porodične kuće Krunića. “Bilo je pravo ratno stanje i to je trajalo minut ili dva. Zatim je sve utihnulo”, ispričao je jedan od komšija.

Dodaje kako je Krunić nedavno došao u porodičnu kuću sa suprugom i četvoro djece jer renovira stan u Banjaluci. “Ubice su ga sigurno pratile neko vrijeme”, dodao je komšija ubijenog Krunića.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.