Filip Filipović napušta Olimpijakos i pojačava Novi Beograd

0
Olimpijakos je bio projektovan da bude evropski prvak, ali epizodu u Beogradu neće po lijepom pamtiti. Crveno-bijeli iz Pireja zaustavljeni su u četvrtfinalu, nadigrao ih je Novi Beograd i poslao u razigravanje. Ambicije grčkog velikana bile su daleko veće, a sada im predstoji rekonstrukcija. Upitno je hoće li na klupi ostati Igor Milanović, tako bar pišu grčki mediji. Mogao bi da ga naslijedi Hrvoje Koljanin, pomoćnik Jugovog trenera Vjekoslava Kobešćaka. Hrvatski centar Luka Lončar je posle titule sa Pro Reko potvrdio da stiže u Olimpijakos, a Filip Filipović da odlazi iz grčkog šampiona.

Naredna destinacija proslavljenog srpskog reprezentativca biće Novi Beograd, piše ugledna grčka Gazeta.

“Recimo da se na kraju puta osjećam dobro, i ništa više od toga. Jer, kao što sam rekao i posle poraza od Novog Beograda u četvrtfinalu, ovaj tim nije stvoren za peto ili sedmo mjesto. Definitivno smo bili napravljeni za nešto više. I, da i vama razjasnim, produžiću karijeru za još godinu dana. Nastaviću karijeru u Novom Beogradu”, otvoreno je Filip Filipović govorio za grčku Gazetu o budućem angažmanu.
Razočaran je srpski as što fenomenalno razdoblje u pirejskom klubu nije krunisao titulom u Ligi šampiona…
“Iskoristiću ovu priliku da se izvinim našim navijačima koji su vjerovali u nas, takođe i predsjedniku. Nešto iščlo naopako, znali smo to, svi mi, ali nismo uspeli da promijenimo. Ovo bi mogla biti dobra lekcija za Olimpijakos” ,  kazao je on.
Planirao je Filip Filipović da završi karijeru u Olimpijakosu, prije nekoliko mjeseci je upravo za Gazetu najavio da će tako biti, ali se u međuvremenu predomislio. U Atini je doživio prelijepe trenutke, a posebno je ponosan na povezanost sa djecom.
“Moja najveća želja bila je da završim karijeru ovdje sa ovom nevjerovatnom grupom momaka. Zahvalan sam im i reći ću im kada se nađemo na piću ili dva. Možda i mnogo više. Ali, reći ću im da je bila čast biti dio ovog tima. Od prvog trenutka kada sam stigao u Olimpijakos, svi ovdje, navijači, a posebno djeca, prihvatili su me kao svog. Osjećao sam Atinu kao svoj dom tokom dvije godine”, poručio je sjajni ljevoruki šuter i dodao:
“Vežu me lijepe emocije, biće teško, sigurno ću se vratiti u Atinu da tu provedem izvjesno vrijeme. Mislim da nisam imao slične trenutke u životu, tako lijepe, kao kada sam bio sa ovim momcima. Zaista su sjajne ličnosti”.

 

(Mozzartsport)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.