Fijasko komita: Obustavljaju blokadu na Bogetićima do daljnjeg

3

Blokada saobraćaja na magistralnom putu Podgorica – Nikšić, u mjestu Bogetići, prekida se do daljeg.

Kako je u ime okupljenih kazao Dragan Nikčević, na to su se odlučili pošto je Vlada, kako je naveo, saopštila da povlači odluku o državljanstvu i biračkim spiskovima na određeno vrijeme.

“Blokirali smo magistralu jer smo htjeli da pokažemo Vladi da ne može da radi ono što nije u skladu sa Ustavom i našim zakonima i da na mala vrata donese odluku kojom našim državljanima u inostranstvu oduzima državljanstvo i pravo glasa, a uvodi to pravo građanima koji zaista nemaju to pravo. Mi se takođe povlačimo na određeno vrijeme ali ćemo se vratiti ako pokušaju. Taj drugi put će biti drugačiji jer nije do nas, do njih je. Oni moraju da povedu računa o svojim djelima. Mi ne možemo nazad. To je suština svega”, rekao je Nikčević.

“Ako misle da će nas diktaturom naćerati da odustanemo to ne može, to moraju da znaju. Valjda su i oni dio nas, poznaju mentalitet našeg naroda, moraju to da shvate. Mi smo se uvijek borili za slobodu, mi nikoga nijesmo napadali. Prvo to treba da shvate. Mi samo branimo državu koju smo s mukom stekli 21. maja. Neka zna Vlada da je to najveća pobjeda crnogorskog naroda, građana, jer je bez kapi krvi izvojevana i Crna Gora povratila svoju punu nezavisnost koju je izgubila 1918. godine. Nisu zato zaslužni samo suverenistički glasovi, već i oni koji su bili protiv zato što se nije desio sukob koji su mnogi sa strane priželjkivali. I danas te sukobe priželjkuje neko sa strane. To nije dobro, to mi ne želimo nikako, rekao jer Nikčević.

Planirano je da današnja blokada saobraćaja na Bogetićima traje do 20 časova.

Prethodna četiri dana blokada je bila od 12 do 16 časova.

3 Comments
 1. Maršal komentariše

  Ostaju bez goriva hahahahaha evo biro ce imati posla oko zaposljavanja ovih nesretnika

  24
  1
 2. E viva komentariše

  Povuceno donosenje izmjene zakona o drzavljanstvo…ne litamo mi ko vi,godinu dana I opet nista..vidite li da se sprdamo sa vama

  21
  9
  1. Kontra revolucija komentariše

   e viva , na*ebo si moraceš uskoru za Italiju, djeda traziti !.
   Ovde ceš izgubiti drzavljanstvo, pa pravac preko bare !.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.