FIFA spaja dva naredna prelazna roka?

0

Govoreći pre dva dana u intrevjuu za Gazetu delo Sport prvi čovek FIFA Đani Infantino najavio je mogućnost da fudbal doživi ozbiljne reforme, što bi bila logična posledica pandemije koronavirusa u svetu, odnosno stopiranja, otkazivanja i odlaganja takmičenja širom planete.

Infantino je govorio uglavnom uopšteno, a juče i danas ozbiljni mediji najavljuju mogućnost da Svetska fudbalska organizacija kao jednu od mera za oporavak fudbalske ekonomije spoji dva naredna prelazna roka?!

To bi suštinski značilo da kad god da se lopta pokrene i krene letnja pijaca, ona ne bi trajala do avgusta, kako je ustaljeno godinama unazad, već bi bila produžena sve do kraja januara, kada se završava zimski prelazni rok.

O ovome piše britanski Gardijan, pozivajući se na svoje izvore u Cirihu, ali ne ide u detalje i ne objašnjava kako bi to pomoglo oporavku klubova, odnosno finansijske situacije među onim siromašnijim klubovima.

Podsetimo, prethodnih dana bilo je priče i da bi leto za kupovinu igrača moglo da bude skraćeno, što je u potpunoj suprotnosti sa novim glasinama.

U svakom slučaju, kako trenutno stvari stoje, transfera od po 80, 90 i 100.000.000 evra, izvesno je, nećemo se nagledati

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.