Fidelity consulting: Nema programa u programu

0

Piše: Fidelity consulting

 

Ničim izazvan, bez obaveznog jutarnjeg kefalo treninga, prije nekoliko dana se na sajtu Vlade Crne Gore iznebuha pojavio Njegovo Veličanstvo The Program.

Naivnoj i uspavanoj publici je dakle uredno serviran The Program, ali ne onaj obećavani od maja 2023. godine, kojim se garantovao preporod ekonomije za 12 mjeseci od stupanja na dužnost, u širokom narodnim masama poznat po kodnom nazivu Evropa sad 2.

Umjesto detaljno razrađenog programa Evropa sad 2, dobili smo detaljno razrađen Program rada Vlade 2024 – 2027. godine.

Ok, već i ptice na elektro kablovima znaju da program Evropa sad 2 NE POSTOJI, ali je bilo za očekivati da se isti makar JEDNOM pomene u programu rada Vlade za naredne 4 godine ili 1.460 dana i noći.

Pogađate: Nakon što ga baš nema u budžetu za 2024. sa projekcijama za 2025. i 2026. godinu, kao što ga baš nema ni u programu ekonomskih reformi 2024 – 2026. godine , program Evropa sad 2 se baš uopšte NE POMINJE u programu rada Vlade Crne Gore za naredne 4 godine.

Zbilja postaje prilično iscpljujuće čitati obimna obavezujuća strateška dokumenta u kojima ključni ekonomski program, Evropa sad 2, niti jednom nije makar pomenut iako se i dan danas ponavlja mantra o tome da on postoji i da će se realizovati u predviđenim rokovima.

Kada će ovo maltretiranje zvano program Evropa sad 2 proći, zbilja ne znamo.

Do tada, ostaje nam da se uhvatimo u vozić, pustimo na najjače Bajagu i njegov hit „Moji Drugovi“ i nadamo se da će agonija što prije proći.

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrikama „Drugi pišu“ i „Kolumne“ nisu nužno i stavovi redakcije portala „Borba“)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.