Fidelity consulting: Nagla korekcija obećanja

0

„Kao što najavljujemo od septembra 2022. godine, program Evropa Sad 2.0 će se sprovesti na potpuno identičan način kao i program Evropa Sad 1.0”, saopštenje PES, jun 2023. godine.

Kako su programom Evropa sad 1 UKINUTI doprinosi na zdravstveno osiguranje, programom Evropa sad 2 je, logiciramo, predviđeno UKIDANJE doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje.

Dakle, predviđeno je UKIDANJE ovih doprinosa a ne njihova KOREKCIJA.

Ovu logiku nepobitno potvrđuje i kalkulator „Program ES2 za zaposlene“, koji se nalazi na sajtu PES-a od septembra 2023. godine: ukucate vašu trenutnu neto zaradu, dobijete novu neto zaradu po programu ES2, uvećanu za 25% (za sve neto plate preko iznosa od 560 evra).

Nakon što je svim građanima Crne Gore postalo jasno da NIJE MOGUĆE svim zaposlenima u Crnoj Gori linearno povećati platu za 25%, počinje građenje narativa koji za cilj ima pripremu javnosti za odstupanje od obećanja o povećanju svih plata za 25%.

Tako se sada u narativ uvode termini “KOREKCIJA DOPRINOSA” na što su dodate magične riječi: “REFORMA PENZIONOG SISTEMA”.

Još jednom da ponovimo: povećanje svih plata u Crnoj Gori za 25%, kako je to predviđeno programom ES2 i obračunato kroz PES kalkulator, je NEMOGUĆE, jer bi to značilo UKIDANJE doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje.

Za kraj, pogledajte dobro kalkulator i napravite dosta screenshotova (kao mi, hahaha), garantujemo da će uskoro biti izbrisan sa sajta …

(Fidelity consulting)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.