Federer odustao od mogućeg susreta sa Đokovićem

0

Novak Đoković i Rodžer Federer su poslednji put ukrstili rekete na Australijan openu 2020. godine, a kako stvari stoje priliku za novi okršaj imaće tek na Rolan Garosu, s obzirom na to da je Švajcarac odustao od predstojećeg turnira u Madridu.

Iako je bilo najavljeno da će u španskoj prestonici učestvovati svi članovi „velike trojke“, Federer je odlučio da se povuče i da se za naredni Grend slem turnir priprema u domovini, gdje će nastupiti na turniru u Ženevi.

Federer je odustao i od učešća u Rimu i naveo da će se u narednom periodu fokusirati na treniranje na terenima sa šljakastom podlogom.

„Srećan sam što mogu da objavim da ću igrati u Ženevi i Parizu, a do tada ću koristiti vrijeme za trening“, objavio je Federer.

Podsjetimo, početkom aprila ove godine organizatori turnira u Madridu su objavili da su učešće potvrdili, uz Federera, Novak Đoković i Rafael Nadal, što je trebalo da bude jedinstvena prilika da se lideri svetskog tenisa sretnu na takmičenju koje ne spada u grupu Grend slemova.

Inicijalna Federerova odluka da se prijavi za Madrid je bila iznenađujuća i u tom momentu, šljaka mu nije omiljena podloga, a povratak posle duge pauze ide postepeno i veteran ne želi da svoje tijelo izlaže prevelikim naporima.

Iznenađenje je bilo i Novakovo ime, ranije su se pojavljivale informacije da neće željeti da nastupi u Madridu, ali je njegovo učešće potvrđeno i navijači su se nadali da će vidjeti novi okršaj sa Federerom, međutim – to neće biti slučaj, bar do Rolan Garosa.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.