Farsa: Haradinaj se vratio u Prištinu, nastavlja da rukovodi vladom

1

Kosovski premijer u ostavci Ramuš Haradinaj objavio je da je kasno sinoć stigao iz Haga u Prištinu, i da će danas nastaviti sa aktivnostima u vladi, tvrdeći da neće da dozvoli vakuum u vlasti, prenosi RTS.

Haradinaj je na Fejsbuku napisao da “njegova nevinost ne može da se dovodi u pitanje i da nikakva zloupotreba ne može da uzdrma suvereno pravo Kosova”.

“Granice Kosova ne smiju da se tiču nikoga. Kosovu se ne može nametnuti ‘Dodik Republika’. Tržište za priznavanje znači taksa za priznavanje. Bezuslovni dijalog, odmah”, objavio je Haradinaj.

Do njega su, kaže, stigle glasine da obavljanje vladinih dužnosti nakon ostavke nije ustavno.

“Kao vlada koja podnese ostavku, kao što sam spomenuo u svojoj odluci da podnosim ostavku, obavljam svoje dužnosti, ne mogu se usuditi da ostavim vakuum, jer Kosovo ne može da snosi posljedice vakuuma u vlasti. Poštujući ih, stranke koje misle drugačije pozivam da se obrate Ustavnom sudu. Kakvu god bude odluka Ustavnog suda, poštovaću”, podvukao je Haradinaj.

1 Comment
  1. milena budva komentariše

    Kakva sprdnja od takozvanog republjik kosova.. Sprdnja od tvorevine. Ko da si bandi narko dilera i ubica, dao kvazidrzavu da glume politicare!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.