Evropske policije na tragu grupe: U šverc lažnih pasoša uključeni i crnogorski državljani!

0

Policije više evropskih zemalja na tragu su kriminalnoj grupi sa Balkana, među kojima ima i crnogorskih državljana, koja se bavi izradom lažnih pasoša zemalja bivše Jugoslavije, saznaje Borba.

Centar te mafije nalazi se na području Kosova i Metohije, a u čitav posao su uključeni i pojedinci iz sektora bezbjednosti zemalja okruženja.

Otkriveno je da ta grupa lažnim dokumentima snabdijeva i migrante.

Lažni pasoši se izrađuju za potrebe kriminalnih grupa. Kriminalci kojima je zabranjen ulazak u neke države Evropske unije, falsifikovana dokumenta plaćaju od 500 evra pa do 1.500 evra, u zavisnosti od kvaliteta izrade.

“U čitav posao su uključeni i policajci pojedinih zemalja. Operativni podaci ukazuju da je najveći broj lažnih pasoša sa ovih prostora, uključujući i Crnu Goru, izdat na imena preminulih osoba. Riječ je o ozbiljnoj kriminalnoj grupi, koja ima svoju konekciju unutar bezbjednosnog sistema, pojašnjava naš sagovornik.

Među onima koji imaju lažne pasoše su mnogi razbojnici koji se kriju iza grupe „Pink panter”, kao i pripadnici međunarodnih narko-kartela koji su porijeklom iz Crne Gore.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.